Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Με υπογραφή Μαχρέζ πήγε τελικό και περιμένει η Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Με υπογραφή Μαχρέζ πήγε τελικό και περιμένει η Σίτι

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
5/5/2021 00:06
Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κι εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μαχρέζ με δύο τέρματα.

Οι «πολίτες» κατάφεραν να ντουμπλάρουν τις νίκες τους μετά το υπέρ τους 2-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» και με συνολικό σκορ 4-1 πήραν δίκαια το εισιτήριο για την Πόλη, περιμένοντας πλέον την ομάδα που θα προκριθεί από τον ημιτελικό μεταξύ της Τσέλσι και της Ρεάλ Μαδρίτης (5/5, 22.00) στο Λονδίνο. Στο πρώτο ματς παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.

Γκολ στην πρώτη ευκαιρία και διαχείριση

Η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία δεν είχε στη σύνθεσή της τον τραυματία Κιλιάν Εμπαπέ θέλησε να επιτεθεί από το ξεκίνημα και κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ζιντσένκο στο 7'. Μετά τη χρήση VAR όμως, ο Ολλανδός ρέφερι Μπιορν Κάιπερς άλλαξε την απόφασή του, καθώς η μπάλα είχε βρει στον ώμο του Ουκρανού αριστερού μπακ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Έντερσον, ο Ζιντσένκο γύρισε για τον Ντε Μπρόινε. Το σουτ του τελευταίου κόντραρε και η μπάλα στρώθηκε στον Μαχρέζ που δεν αστόχησε για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μαρκίνιος κι ακόμα μία καλή ευκαιρία, με το σουτ του Άνχελ Ντι Μαρία να φεύγει μόλις άουτ δίπλα από την εστία του εξουδετερωμένου Έντερσον. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και δεν άλλαξε κάτι μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Μαχρέζ «σφράγισε» την πρόκριση

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να προσπαθεί, αλλά να αδυνατεί να βρει τον τρόπο να βρεθεί κοντά στην εστία των γηπεδούχων.

Στο 63' και μετά από ωραία αντεπίθεση ο Φόντεν γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο επερχόμενος Μαχρέζ δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το 2-0 και σκοράροντας για τρίτη φορά στους δύο ημιτελικούς.

Έξι λεπτά αργότερα ο Άνχελ Ντι Μαρία αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για πάτημα στον Φερναντίνιο και τα πάντα είχαν κριθεί.

Οι «πολίτες» έδειξαν διάθεση να πετύχουν κι άλλα τέρματα για να συνδυάσουν την πρόκρισή τους για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μ' ένα πιο εμφατικό τρόπο, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με κορυφαία το σουτ του Φόντεν στο δοκάρι του Νάβας.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι δύο αντίπαλοι είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους και το σφύριγμα της λήξης βρήκε το σύνολο του Γκουαρδιόλα να πανηγυρίζει και την Παρί να στρέφεται πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις θέλοντας να πετύχει το νταμπλ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.