Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φιλικές νίκες για Γαλλία και Αγγλία, «καμπανάκια» για Γερμανία και Ολλανδία (videos)

Φιλικές νίκες για Γαλλία και Αγγλία, «καμπανάκια» για Γερμανία και Ολλανδία (videos)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/6/2021 00:17

Η Γαλλία πήρε φιλική νίκη (3-0) επί της Ουαλίας, με τον Μπενζεμά να χάνει πέναλτι στην επιστροφή του στους «μπλε», ενώ η Αγγλία επικράτησε με 1-0 της Αυστρίας με το παρθενικό γκολ του Σακά με το εθνόσημο. Ισοπαλίες για Ολλανδία (2-2 με Σκωτία) και Γερμανία (1-1 με Δανία).

Δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Euro, Γαλλία και Αγγλία έδωσαν το πρώτο τους φιλικό προετοιμασίας εν όψει της έναρξης της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Επιστροφή Μπενζεμά με δοκάρι και χαμένο πέναλτι

Η Γαλλία υποδέχεται την Ουαλία στη Νίκαια και έφτασε σε άνετη επικράτηση με 3-0, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Νέκο Γουίλιαμς στο 25’. Ο Καρίμ Μπενζεμά επέστρεψε στην Εθνική ομάδα και είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 27’ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γουόρντ σε πέναλτι. Το σκορ άνοιξε ο Εμπαπέ στο 34’ ενώ στο 48’ ο σταρ της Παρί έβγαλε με τακουνάκι στον Γκριεζμάν, ο οποίος με όμορφο τελείωμα διπλασίασε το προβάδισμα των «τρικολόρ». Στο 65’ η Ουαλία «άγγιξε» το 2-1 αλλά ο Γιορίς απέκρουσε το σουτ του Τζέιμς λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Το 3-0 ήρθε στο 79’ με τον Μπενζεμά να σημαδεύει το δοκάρι και τον Ντεμπελέ να παίρνει το ριμπάουντ, σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Με Σακά η Αγγλία

Από την άλλη, η Αγγλία των πολλών απουσιών αντιμετώπισε την Αυστρία στο «Ρίβερσάιντ» και πήρε φιλική νίκη με 1-0. Τα «τρία λιοντάρια» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, όχι όμως και τον τρόπο να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, έχοντας ως κορυφαία στιγμή το χαμένο τετ-α-τετ του Κέιν λίγο πριν το ημίωρο. Τη λύση στους γηπεδούχους έδωσε ο Σακά στο ξεκίνημα της επανάληψης (56’) σκοράροντας από πλάγια θέση μετά από γρήγορη αντεπίθεση των Άγγλων. Η Αυστρία μετά το γκολ ανέβασε τις γραμμές της και είχε τρεις ευκαιρίες με μακρινά σουτ του Σάβιτζερ, το ένα εξ αυτών βρήκε μάλιστα στο οριζόντιο δοκάρι (65’), αλλά δεν μπόρεσε να βρει απάντηση. Στα αρνητικά για την Αγγλία ο τραυματισμό του Αλεξάντερ-Άρνολντ λίγο πριν το φινάλε.Ισόπαλες Γερμανία και Δανία

Η Γερμανία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Δανία στο Ίνσμπρουκ και δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα-σοκ από την Βόρεια Μακεδονία τον Μάρτιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Τα «πάντσερ» είχαν δοκάρι λίγο πριν το ημίχρονο με τον Γκάνμπρι (44’) και στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) προηγήθηκαν με τον Νόιχαους έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Δανίας. Οι Σκανδιναβοί δεν πτοήθηκαν και στο 71’ ισοφάρισαν με τον Πόουλσεν έπειτα από μαγική πάσα του Έρικσεν. Η Γερμανία είχε νέο δοκάρι στο 77’ με τον Κίμιχ για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά το 1-1 έμεινε ως το φινάλε.

Ο Ντεπάι γλίτωσε από ήττα την Ολλανδία

Τέλος, Ολλανδία και Σκωτία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην Πορτογαλία, με τους Σκωτσέζους να προηγούνται δύο φορές και τους Ολλανδούς να ισοφαρίζουν ισάριθμες με δύο γκολ του Ντεπάι. Οι «οράνιε» είχαν την πρώτη ευκαιρία με το δοκάρι του Ντάμφρις από πλάγια θέση, αλλά τρία λεπτά μετά η Σκωτία προηγήθηκε με μακρινό σουτ του Χέντρι. Η Ολλανδία δεν πτοήθηκε και στο 17’ ισοφάρισε με σουτ στην κίνηση από τον Ντεπάι, όμως στο 63’ οι Βρετανοί έφυγαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση και πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Νίσμπετ έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του Ρόμπερτσον. Πέντε λεπτά μετά ο Τέρνμπουλ σπατάλησε καλή στιγμή με σουτ για το 3-1 και στο 89’ η Ολλανδία έφερε το σκορ στα ίσα με απευθείας φάουλ του Ντεπάι.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τα φιλικά προετοιμασίας:

Γαλλία - Ουαλία 3-0:




Αγγλία - Αυστρία 1-0:




Γερμανία - Δανία 1-1:




Ολλανδία - Σκωτία 2-2:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.