Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολλανδία-Ουκρανία 3-2: Λυτρωτής Ντάμφρις στο τέλος για τους «οράνιε»

Ολλανδία-Ουκρανία 3-2: Λυτρωτής Ντάμφρις στο τέλος για τους «οράνιε»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/6/2021 00:01
Η Ολλανδία σε ένα θεαματικό παιχνίδι επικράτησε με 3-2 της Ουκρανίας και ξεκίνησε με το δεξί την διοργάνωση. Εμφανώς καλύτεροι στο πρώτο μέρος οι «οράνιε» αλλά δεν βρήκαν κάποιο γκολ, προηγήθηκαν με τους Βαϊνάλντουμ (52') και Βέγκχορστ (58') αλλά οι Ουκρανοί είχαν απάντηση με εκπληκτικό γκολ του Γιαρμολένκο (75') και κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ (79'). Χρυσός σκόρερ για τους Ολλανδούς ο Ντάμφιρς στο 85' ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου.

Πορτοκαλί υπεροχή, βράχος ο Μπούστσαν

Ο Ντε Μπουρ τελικά παρά τις πιέσεις αποφάσισε να ξεκινήσει με το 3-5-2 όμως η Ολλανδία μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος από την αρχή και μόλις στο 2' ο Ντεπάι με σουτ δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία αλλά ο Μπουστσάν έδιωξε εντυπωσιακά. Τέσσερα λεπτά μετά και πάλι ο τερματοφύλακας των Ουκρανών σταμάτησε με υπερένταση τον Ντάμφρις που βρισκόταν σε θέση τετ α τετ και στο 7' ο Βαϊνάλντουμ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι παίκτες του Σεφτσένκο αφού βγήκαν αλώβητοι από το πρώτο δεκάλεπτο όπου είδαν την αντίπαλο τους να σουτάρει 7 φορές, κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και σταδιακά να βγαίνουν μπροστά. Οι Ολλανδοί βέβαια ήταν αυτοί που πάτησαν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, ο Βέγκχορστ δεν μπόρεσε όμως να περάσει τον Μπουστσάν στο 27'. Ο Ουκρανός κίπερ ήταν με διαφορά ο MVP του πρώτου μέρους καθώς στο 39' είπε και πάλι όχι σε σουτ του Βαϊνάλντουμς αποκρούοντας χρησιμοποιώντας το αριστερό του χέρι, αμέσως μετά όμως στάθηκε τυχερός καθώς ο Ντάμφρις από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά. 5 γκολ σε ένα ημίχρονο, λυτρωτής Ντάμφρις

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με την ίδια όρεξη, αυτή την φορά όμως ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική τους προσπάθεια. Ο Ντάμφρις βγήκε ωραία από τα δεξιά στο 52΄, έκανε την παράλληλη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Μπούστσασν στο πρώτο του λάθος στο παιχνίδι έδιωξε την μπάλα στο κέντρο της μεγάλης του περιοχής. Εκεί ήρθε με φόρα ο Βαϊνάλντουμε και με δυνατό πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Ουκρανίας.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στους «οράνιε» που έψαξαν άμεσα το 2ο γκολ. Ο Βέγκχορστ στο 55' έπιασε το σουτ αλλά δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τρία λεπτά μετά ωστόσο ο φορ της Βόλφσμπουργκ έκανε το 2-0. Ο Ντάμφρις και πάλι έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, οι Ουκρανοί διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ αλλά ο Βέγκχορστ πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Μπούστσαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ολλανδοί πίστεψαν ότι «κλείδωσαν» τη νίκη, είχαν τον έλεγχο αλλά οι Ουκρανοί σιγά σιγά έψαχναν τρόπο να απειλήσουν. Το κατάφεραν αρχικά με ένα σουτ του Γιαρμολένκο που μπλόκαρε ο Στεκέλενμπουργκ στο 72' όμως τρία λεπτά μετά ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ με ένα υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας και μείωσε σε 2-1. Οι Ουκρανοί μπήκαν στο παιχνίδι και στο 75' μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μαλινόφσκι εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Γιάρεμτσουκ μπήκε στην πορεία της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-2.

Με το που ήρθε η ισοφάριση οι παίκτες του Ντε Μπουρ πήραν και πάλι την κατοχή και στα εναπομείναντα λεπτά πίεσαν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Τελικά το πέτυχαν με τον καλύτερο παίκτη της αναμέτρησης, τον Ντένζελ Ντάμφρις. Ο μπακ της Αϊντχόφεν υποδέχτηκε την σέντρα του Άκε και με κεφαλιά στο 85' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η Ολλανδία στο καλύτερο παιχνίδι που έχουμε δει μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, πήρε τη νίκη και ο Φρανκ Ντε Μπουρ γλίτωσε πολλή από την κριτική που θα δεχόταν για το γεγονός ότι ξεκίνησε και πάλι με 3 στόπερ, σύστημα που όπως αποδείχθηκε του βγήκε σε καλό.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Τίμπερ (88' Φέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ (64' Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον, Βαϊνάλντουμ, Φρ. ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (64' Βάινταλ), Βέχορστ (88' Λ. ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90+1' Μάλεν)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Μαλινόβσκι, Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο, Γιαρέμτσουκ, Ζούμπκοφ (13' Μάρλος, 64' Σαπαρένκο)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.