Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πολωνία - Σλοβακία 1-2: Οι Σλοβάκοι ξέραναν την παρέα του Λεβαντόφσκι

Πολωνία - Σλοβακία 1-2: Οι Σλοβάκοι ξέραναν την παρέα του Λεβαντόφσκι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2021 20:53
Η Σλοβακία επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας στην Αγία Πετρούπολη κι έκαναν τη μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου. Σέζνι (18’ αυτ) και Σκρίνιαρ (69’) τα γκολ των Σλοβάκων, ισοφάρισαν προσωρινά με Λινέτι (46’) οι Πολωνοί αλλά στο 62’ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κρικόβιακ και το πλήρωσαν.

«Βόμβα» με το καλημέρα στον 5ο όμιλο, με την Σλοβακία να επικρατεί με 2-1 της Πολωνίας και να κάνει καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Οι Σλοβάκοι ήταν εξαιρετικά στημένοι στο πρώτο ημίχρονο, δεν έδωσαν χώρους στην Πολωνία και προηγήθηκαν στο 18’ με ωραία ενέργεια του Μακ (το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Σέζνι). Οι Πολωνοί βρήκαν απάντηση στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Λινέτι (46’) και πίεζαν για την ανατροπή, όμως στο 62’ έχασαν με αποβολή τον Κρικόβιακ και η Σλοβακία το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα στο 69’ με τον Σκρίνιαρ.

Οι Πολωνοί κατάφεραν να φανούν απειλητικοί από το 90’ και μετά έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με Μπέντναρεκ και Σβιντέρσκι για να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να πάρουν το βαθμό.

Το ματς:


Η Πολωνία πήρε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την κατοχή της μπάλας και έψαχνε με υπομονή τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Σλοβακίας, που ήταν εξαιρετικά στημένη. Οι Σλοβάκοι έκλειναν σωστά τους χώρους και στο 18’ πήραν αυτοί το προβάδισμα κόντρα στη ροή με φανταστική ενέργεια του Μακ. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ άδειασε με τρομερή ντρίμπλα Μπερεζίνσκι και Γιόσβιακ, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί στη γωνία του Σέζνι. Ο Πολωνός γκολκίπερ απέκρουσε αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια πάνω του καταλήγοντας στα δίχτυα της εστίας του. Το γκολ μάλιστα χρεώθηκε ως αυτογκόλ του έμπειρου κίπερ, ο οποίος έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του Euro που υποπίπτει σε αυτογκόλ.

Το γκολ έδωσε… φτερά στην Σλοβακία, η οποία στο 27’ είχε νέα καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Κούτσκα το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Η Πολωνία εμφανώς επηρεασμένη από το 0-1, απείλησε για πρώτη φορά στο 35’ με ένα γυριστό σουτ του Ζιελίνσκι ενώ στο 42’ ο Λεβαντόφσκι βρήκε λίγο χώρο για το σουτ αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό. Το 0-1 έμεινε ως το ημίχρονο και ήταν δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα, αφού η Πολωνία είχε μεν περισσότερη κατοχή της μπάλας αλλά αυτή ήταν φλύαρη, τη στιγμή που η Σλοβακία ήταν άψογη ανασταλτικά, έχοντας εγκλωβίσει τον Λεβαντόφσκι, αλλά και πιο απειλητική στην επίθεση.

Ότι δεν κατάφερε η Πολωνία στο πρώτο μέρος το πέτυχε με το… καλησπέρα στην επανάληψη. Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, οι παίκτες του Σόουζα έκρυψαν τη μπάλα με 13 επαφές και ο Λινέτι την έστειλε από κοντά στα δίχτυα, έστω και αν το πλασέ του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Το γκολ σημειώθηκε στο 45:32 και ήταν το πιο γρήγορο γκολ μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους σε Euro έπειτα απ' αυτό του Μαρσέλ Κόρας στο Ρουμανία-Γερμανία το 1984 (45:21).

Οι Πολωνοί δεν έμειναν στο 1-1, συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και έφτασαν δύο φορές κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 51’ ο Λινέτι βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό, ενώ στο 53’ η κεφαλιά του Γκλικ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η Σλοβακία δέχονταν αρκετή πίεση αλλά στο 62’ ο Κρικόβιακ έκανε φάουλ στον Χρομάντα και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την Πολωνία με παίκτη λιγότερο. Η Σλοβακία εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς κέρδισε μέτρα και στο 69’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Σκρίνιαρ, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Σέζνι για το 2-1 των Σλοβάκων!

Στα εναπομείναντα λεπτά η Πολωνία αναγκάστηκε να πάρει ρίσκα και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φέρει το σκορ στα ίσα. Στο 90’ ο Μπέντναρεκ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά δίπλα από το δοκάρι της Σλοβακίας. Τρία λεπτά μετά ο Λεβαντόφσκι που είχε πάνω του τρεις αμυντικούς έστρωσε στον Σφιντέρσκι αλλά ο φορ του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε με σουτ να νικήσει τον Σλοβάκο γκολκίπερ ο οποίος μπλόκαρε σωτήρια και κράτησε το 2-1 της ομάδας του ως το φινάλε.

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74' Πούχας), Λινέτι (74' Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85' Μόντερ), Γιόσβιακ, Ζιελίνσκι (85' Σφιντέρσκι), Λεβαντόφσκι

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Χούμποτσαν, Σκρίνιαρ, Σάτκα, Πέκαρικ (79' Κοσελνίκ), Χρομάντα (79' Χροσόφσκι), Κούτσκα, Μακ (87' Σούσλοβ), Χάρασλιν (87' Ντούρις), Χάμσικ, Ντούντα (92' Γκρέγκους)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.