Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ: Με Βελέζ ή Κόλερεϊν στον 2ο προκριματικό του  Κόνφερενς Λιγκ

ΑΕΚ: Με Βελέζ ή Κόλερεϊν στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2021 15:15
Την Βελέζ Μόσταρ από την Βοσνία ή την Κόλερεϊν από την Βόρεια Ιρλανδία θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι του πρώτου προκριματικού γύρου ανάμεσα στην Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία) και την Κόλερεϊν (Βόρεια Ιρλανδία) κληρώθηκε η ΑΕΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ!

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί σε Βοσνία ή Β. Ιρλανδία στις 22 Ιουλίου και η ρεβάνς θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 29 του ίδιου μήνα.

Η Βελέζ τερμάτισε στην 3η θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Βοσνίας και στο -4 από την 2η Σαράγιεβο. Ομάδα με σημαντική ιστορία τη δεκαετία του 70 και του 80, όπου έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1974-75 ως εκπρόσωπος της Γιουγκοσλαβίας. Το 2016 υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία της Βοσνίας αλλά τη σεζόν 2018-19 επέστρεψε στην 1η κατηγορία και πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν για τα δεδομένα της, τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Στα αξιοσημείωτα πως επιστρέφει στην Ευρώπη μετά τη σεζόν 1988-89.

Από την άλλη, η Κόλερεϊν είναι πιο έμπειρη σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αφού αγωνίζεται σταθερά σε προκριματικές φάσεις από το 2017, με εξαίρεση τη σεζόν 2019-20. Μάλιστα πέρσι απέκλεισε στον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ την σλοβένικη Μάριμπορ αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε από την σκωτσέζικη Μάδεργουελ στα πέναλτι. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος της Β. Ιρλανδίας και στο -5 από την πρωταθλήτρια, Λίνφιλντ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.