Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσεχία-Δανία 1-2: Το παραμύθι συνεχίζεται!

Τσεχία-Δανία 1-2: Το παραμύθι συνεχίζεται!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
3/7/2021 21:02
Η Δανία επικράτησε με 2-1 της Τσεχία στο Μπακού και πήρε μία μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά όπου περιμένει να μάθει ποια εκ των Ουκρανία ή Αγγλία θα είναι η αντίπαλος της. Ο Ντιλέινι στο 5' και ο Ντόλμπεργκ στο 42' πέτυχαν τα γκολ των Δανών, μείωσαν με τον Σικ στο 49' οι Τσέχοι αλλά παρόλο που είχαν αρκετό χρόνο μπροστά τους δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Έτσι οι Σκανδιναβοί δείχνοντας τρομερή δύναμη και ψυχικό σθένος, έχοντας αρχίσει με 2 ήττες στην διοργάνωση και στερούμενοι τον φυσικό ηγέτη και αρχηγό τους, τον Έρικσεν φτάνουν πανάξια ως τα ημιτελικά περιμένοντας πλέον τον αντίπαλο τους.

Με όρεξη η Δανία, το έβγαλε στο γήπεδο

Οι Δανοί μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, έδειξαν διάθεση να επιτεθούν και από μία στημένη φάση άνοιξαν το σκορ στο 5'. Ο Στρίγκερ Λάρσεν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντιλέινι βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα της Τσεχίας έδειξε να τα έχει χαμένα στα πρώτα λεπτά και αυτό η αντίπαλος της προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Ο Ντάμσγκααρντ στο 10' έφυγε ωραία στην αντεπίθεση, πρόλαβε την έξοδο του Βάτσλικ αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε παράλληλα από την εστία.

Η Τσεχία προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι από εκεί και έπειτα, έκανε αισθητή την παρουσία της με τον Σικ στο 12', αλλά η Δανία ήταν αυτή που άγγιξε και 2ο τέρμα και πάλι με τον Ντιλέινι στο 16'. Οκτώ λεπτά μετά είδαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των τυπικά γηπεδούχων, με τον Χόλες να βρίσκεται μέσα στην περιοχή σε πλάγια θέση και να επιχειρεί το πλασέ το οποίο όμως έδιωξε ο Σμάιχελ.Από εκεί και έπειτα η Τσεχία φάνηκε πως βγήκε πιο μπροστά, με την Δανία να ψάχνει κυρίως τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει. Μία κεφαλιά του Σούτσεκ στο 26' έφυγε άουτ, αμέσως μετά ο Μπρέθγουεϊτ δεν είχε βοήθεια στην περιοχή του Βάτσλικ και έκανε ένα σουτ από πλάγια που κατέληξε άουτ, με τον ρυθμό στο παιχνίδι να έχει πέσει.

Το σύνολο του Σιλχάβι πάντως έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και απείλησε και πάλι με τον Χόλες στο 35' αλλά το σουτ του Τσέχου κατέληξε πάνω στην αγκαλιά του Σμάιχελ. Η Δανία συνέχιζε πάντως να βρίσκει χώρους στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Ντάμσγκααρντ βγήκε ωραία από τα δεξιά, έκανε το σουτ αλλά Βάτσλικ έδιωξε και πάλι. Στο 42' όμως και σε μία σετ επίθεση, ο Μέλε έκανε μία υπέροχη σέντρα με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού από τα αριστερά, ο Ντόλπμεργκ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έκανε το 2-0.

Πίεση Τσέχων, κράτησαν οι Δανοί

Η Τσεχία ήταν αναγκασμένη να πιέσει στην επανάληψη, ο Σίλχαβι πέρασε τους Κρμέντσικ και Γιάνκτο και ο φορ του ΠΑΟΚ απείλησε στα πρώτα δευτερόλεπτα, με τον Σμάιχελ να διώχνει. Ο Μπάρακ αμέσως μετά άγγιξε το 2-1, το οποίο όμως κατάφερε να πετύχει ο Σικ στο 49'. Ο Τσούφαλ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Σικ έπιασε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Σμάιχελ βάζοντας την Δανία και πάλι στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Χιούλμαντ κατάφεραν να κόψουν την αρχική ορμή των αντιπάλων τους, περιορίστηκαν βέβαια σε περισσότερο παθητικό ρόλο και έβλεπαν τους Τσέχους να πιέζουν. Στο 74' ο Μπάρακ με εκτέλεση φάουλ υποχρέωσε τον Σμάιχελ σε άλλη μία απόκρουση και τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά των Δανών να απειλήσουν για πρώτη ουσιαστικά φορά στην επανάληψη. Ο Πόουλσεν έπιασε το σουτ στην κίνηση όμως ο Βάτσλικ ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Μέλε στο 82' θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι για την Δανία, όταν πήρε την ωραία πάσα του Γένσεν στα αριστερά της περιοχής αλλά προτίμησε να πλασάρει από πλάγια θέση παρά να πασάρει για τον Μπρέθγουεϊτ που ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Τσεχία πίεσε στα τελευταία λεπτά αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της αντιπάλου της η οποία κατάφερε να πάρει μία σπουδαία πρόκριση και να βρεθεί πανάξια στα ημιτελικά!

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα (69' Μπράμπετς), Κάλας, Μπορίλ, Χόλες (46' Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46' Κρμέντσικ), Μπαράκ, Σέβτσικ (80' Νταρίντα), Σικ (79' Βίντρα)

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμαιχελ, Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81' Αντερσεν), Ντιλέινι (81' Γιένσεν), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Στρίγκερ-Λάρσεν (71' Βας), Ντάμσγκααρντ (60' Νόργκααρντ), Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59' Πόουλσεν).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.