Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γερμανία: Αποχώρησε από φιλικό λόγω ρατσιστικής επίθεση στον Τορουναρίγκα από αντίπαλο παίκτη!

Γερμανία: Αποχώρησε από φιλικό λόγω ρατσιστικής επίθεση στον Τορουναρίγκα από αντίπαλο παίκτη!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/7/2021 18:39
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης φέρεται πως έπεσε ο Τζόρνταν Τορουναρίγκα από παίκτη της ολυμπιακής ομάδας της Ονδούρας σε φιλικό προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την Γερμανία να αποχωρεί από το γήπεδο πέντε λεπτά πριν από τη λήξη.

Επεισοδιακό ήταν το φιλικό παιχνίδι της ολυμπιακής ομάδας της Γερμανίας απέναντι στην αντίστοιχη της Ονδούρας στην Γουακαγιάμα της Ιαπωνίας, μερικές ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Γερμανός στόπερ της Χέρτα, Τζόρνταν Τορουναρίγκα φέρεται ότι υπέστη ρατσιστική επίθεση από παίκτη της Ονδούρας, πέντε λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού. Αμέσως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ», Στέφαν Κουντς και οι ποδοσφαιριστές του αποχώρησαν από το γήπεδο, με τη γερμανική ομοσπονδία να καταγγέλει το περιστατικό στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία της Ονδούρας ανέφερε ότι το περιστατικό αποτέλεσε απλά παρεξήγηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Όταν ένας από τους παίκτες μας δέχεται ρατσιστική επίθεση, το να παίζουμε δεν είναι επιλογή. Ο Τορουναρίγκα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εαυτό του και αναστατώθηκε τρομερά επειδή είπε ότι είχε προσβληθεί επανειλημμένα. Ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι παραβιάζει τις αξίες μας. Δεν μπορούσαμε να το ανεχτούμε και υποστηρίζουμε πλήρως τον παίκτη μας», δήλωσε ο Κουντς.

Δυστυχώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τορουναρίγκα δέχεται ρατσιστική επίθεση. Ο 23χρονος Γερμανός στόπερ της Χέρτα με καταγωγή από τη Νιγηρία είχε δεχθεί επίθεση με ήχους πιθήκων από οπαδούς της Σάλκε τον Φεβρουάριο του 2020 σε αγώνα των δύο ομάδων για το Κύπελλο Γερμανίας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.