Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 1-3: Βαυαρική υπεροχή (video)

Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 1-3: Βαυαρική υπεροχή (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
17/8/2021 23:32
Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 3-1 της Ντόρτμουντ στο «Βέστφαλεν» για τον τελικό του γερμανικού Σούπερ Καπ και πανηγύρισε έτσι τον πρώτο τίτλο για την φετινή σεζόν. Ο Λεβαντόφσκι για άλλη μία φορά ήταν ο πρωταγωνιστής των Βαυαρών πετυχαίνοντας δύο γκολ (41',74'), ο Μίλερ τον ακολούθησε (49') με τον Ρόις να μειώνει στο 64' με ένα υπέροχο τέρμα.

Η Ντόρτμουντ μετά την μείωση του σκορ πίεσε για την ισοφάριση, ο Λέβα όμως της «έσβησε» τις ελπίδες. Πρώτος τίτλος για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν με την Μπάγερν Μονάχου αλλά και ο πρώτος σημαντικός στην καριέρα του.

Λάθη η Ντόρτμουντ, γκολ ο Λέβα

Σε ένα άκρως φθινοπωρινό σκηνικό με βροχόπτωση και 14 βαθμούς στο Ντόρτμουντ, η Μπάγερν μπήκε ορεξάτη στην αναμέτρηση και πίεζε ψηλά την αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες της Ντόρτμουντ υπέπιπταν σε αρκετά λάθη τα οποία όμως οι Βαυαροί δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν. Στο 16' ο Γκνάμπρι αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο 20' ο Νόιερ σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ρόις διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ με το πόδι.

Ο ρυθμός ήταν καλός στο παιχνίδι και στο 35' η Μπάγερν άγγιξε το γκολ με τους Μίλερ και Λεβαντόφσκι να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή αλλά και να το έκαναν ο Γερμανός ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Η αναμέτρηση μπορεί να μην είχε γκολ μέχρι το 40' καθώς ο Μουκοκό πέτυχε ένα στο 36' αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Αμέσως μετά ο Γκνάμπρι έστειλε την μπάλα με δυνατό διαγώνιο σουτ άουτ, αλλά στο 41' ο Λεβαντόφσκι με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.Η μείωση έδωσε νέο ενδιαφέρον αλλά τα λάθη παρέμειναν

Η Μπάγερν στην επανάληψη ξεκίνησε και πάλι καλά και στο 49' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Ντέιβις βγήκε ωραία από τα αριστερά και έκανε την σέντρα, ο Λεβαντόφσκι με τακουνάκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόμπελ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μίλερ ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ο Χάαλαντ βρήκε δίχτυα αμέσως μετά αλλά ήταν εκτεθειμένος στο 64' ωστόσο ο Ρόις με ένα υπέροχο τέρμα έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Ο αρχηγός της Μπορούσια μετά από στρώσιμο του Μπέλιγχαμ έπιασε ένα πανέμορφο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νόιερ.

Οι Βεστφαλοί πήραν ψυχολογία και ανέβασαν την απόδοση του ψάχνοντας την ισοφάριση, τα πράγματα όμως άλλαξαν στο 74' όταν ο Ακάντζι έκανε ένα παιδικό λάθος στην άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή και από εκεί ο Πολωνός δεν αστόχησε.

Το γκολ αυτό «έριξε» ψυχολογικά την Ντόρτμουντ η οποία πλέον δεν είχε τα αποθέματα για αντιδράσει, η Μπάγερν θα μπορούσε να βρει και άλλο γκολ με τον Τσούπο-Μοτίνγκ και το παιχνίδι κύλησε πιο ήρεμα ως το τέλος.

Ντόρτμουντ:(Μάρκο Ρόζε) Kόμπελ, Πάσλακ (84' Βολφ), Ακάντζι, Βίτσελ, Σουλτς, Μπέλιγχαμ (84' Ρεϊνιέρ), Νταούντ, Ρέινα (78' Πάσαλιτς), Ρόις, Μουκοκό (58' Μάλεν), Χάαλαντ

Kόμπελ, Πάσλακ (84' Βολφ), Ακάντζι, Βίτσελ, Σουλτς, Μπέλιγχαμ (84' Ρεϊνιέρ), Νταούντ, Ρέινα (78' Πάσαλιτς), Ρόις, Μουκοκό (58' Μάλεν), Χάαλαντ

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Nόιερ, Στάνισιτς (87' Σαρ), Ουπαμεκανό, Σίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ (73' Τολισό), Γκνάμπρι (73' Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι (87' Τσούπο-Μοτίνγκ)






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.