Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κλάτενμπεργκ: «Ήταν οφσάιντ το γκολ της ΑΕΚ» (video)

Κλάτενμπεργκ: «Ήταν οφσάιντ το γκολ της ΑΕΚ» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
28/9/2021 18:12
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τοποθετήθηκε όπως κάθε εβδομάδα για τις διαιτητικές αποφάσεις των αγώνων της 4ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και ξεκαθάρισε ότι σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής υποστήριξε ότι σωστά καταλογίστηκε οφσάιντ στον Ανσαριφάρντ ο οποίος επηρέασε τον Πασχαλάκη.΄

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο βοηθός διαιτητής δεν έδωσε οφσάιντ στο γκολ της ΑΕΚ, το VAR έλεγξε αυτό το περιστατικό για οπτική επαφή καθώς ο βοηθός διαιτητής δεν μπορεί να το κρίνει από τη θέση του. Το VAR συνέστησε μια επανεξέταση στον διαιτητή για να ελέγξει αν ο επιθετικός είχε επηρεάσει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παιξει την μπάλα και επίσης το οπτικό του πεδίο. Τελικά μετά από επανεξέταση από τον διαιτητή το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι οφσάιντ καθώς ο αμυντικός είναι πολύ κοντά στον τερματοφύλακα και επηρεάζει σαφώς την ικανότητα του να παίξει τη μπάλα και επηρέασε επίσης την οπτική του».

Από εκεί και πέρα τόνισε ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση του VAR στον αγώνα του Ατρομήτου με τον Άρη:

«Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια του παιχνιδιού αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού στην περιοχή του πέναλτι. Το VAR εξέτασε το περιστατικό και συνέστησε την επανεξέταση της φάσης. Ο διαιτητής εξέτασε το περιστατικό και αποφάσισε ότι η αρχική του απόφαση ήταν σωστή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι καθώς ο αμυντικός παίζει σκόπιμα τη μπάλα με τη μπάλα να χτυπάει το πόδι του πριν χτυπήσει στο χέρι του. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι η φάση δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί για επανεξέταση από το VAR καθώς η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν ήταν ένα σαφές και προφανές λάθος».

Για το πέναλτι που δόθηκε στον αγώνα του Παναθηναϊκού με το Βόλο και στη συνέχεια δεν ίσχυσε είπε:

«Η απόφαση να ανατραπεί η αρχική απόφαση είναι σωστή».

Δείτε το video με όλα τα σχόλια του Μαρκ Κλάτενμπεργκ:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.