13/10/2021 22:00

Ινφαντίνο: «Το Super Bowl γίνεται κάθε χρόνο, γιατί όχι το Μουντιάλ ανά διετία;»

Ινφαντίνο: «Το Super Bowl γίνεται κάθε χρόνο, γιατί όχι το Μουντιάλ ανά διετία;»
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο αναφέρθηκε ξανά στην προοπτική το Μουντιάλ να διεξάγεται ανά δύο χρόνια, φέρνοντας ως παράδειγμα το… Super Bowl, τον τελικό του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου. Παράλληλα πρότεινε τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2030 στο Ισραήλ και τις γειτονικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τζιάνι Ινφαντίνο στο Ισραήλ, ο πρόεδρος της FIFA μίλησε για τη πιθανότητα το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται ανά δύο χρόνια αντί για τέσσερα που ισχύει από τις πρώτες κιόλας διοργανώσεις. Ο Ινφαντίνο επικαλέστηκε το παράδειγμα του Super Bowl:

«Το Super Bowl διεξάγεται κάθε χρόνο, γιατί να μην έχουμε Μουντιάλ ανά δύο χρόνια; Η φήμη μιας διοργάνωσης εξαρτάται από την ποιότητα του, όχι τη συχνότητα που διεξάγεται. Κάθε χρόνο γίνεται το Super Bowl, το Γουίμπλεντον και το Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν».

Πρότεινε το Μουντιάλ του 2030 στο Ισραήλ


Παράλληλα ο Ινφαντίνο κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ, πρότεινε η χώρα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 με τους Άραβες γείτονές του, συμπεριλαμβανομένης πιθανότατα και της Παλαιστίνης.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένετ δημοσίευσε στο Twitter: «Στη συζήτησή τους, ο επικεφαλής της FIFA ανέφερε την ιδέα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2030, μαζί με άλλες χώρες της περιοχής, κυρίως με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για την προοπτική, ο Ινφαντίνο ανέφερε μια συνθήκη ειρήνης που υπεγράφη πέρυσι μεταξύ Ισραήλ, ΗΑΕ και Ηνωμένων Πολιτειών: «Γιατί δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ισραήλ και στους γείτονες; Μετά τη συμφωνία Αβραάμ, γιατί να μην το κάνουμε εδώ στο Ισραήλ με τους γείτονές του στη Μέση Ανατολή και τους Παλαιστίνιους;»

Πάντως, η επίσκεψη του Ινφαντίνο στο Ισραήλ δεν τα πήγε καλά με τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι ακύρωσαν τη συνάντηση μεταξύ αυτού και της Παλαιστινιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αφού ο πρόεδρος της FIFA εμφανίστηκε σε δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε αξιωματούχος που συνδέεται με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται .