Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Τέλος ο Σόλσκιερ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Επίσημο: Τέλος ο Σόλσκιερ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/11/2021 14:08
Παρελθόν από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μετά τη βαριά ήττα με 4-1 από την Γουότφορντ στο «Βίκαρατζ Ρόουντ». Αναλαμβάνει προσωρινά ο Μάικλ Κάρικ, σενάρια για Ζιντάν και Ενρίκε.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μια ημέρα μετά τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με 4-1 από την Γουότφορντ.

Ο Νορβηγός τεχνικός πλήρωσε το μάρμαρο για την κακή πορεία των «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι μετρούν πέντε ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να έχουν υποχωρήσει στην 7η θέση και στο -12 από την κορυφή.

Η ντροπιαστική ήττα με 5-0 από την Λίβερπουλ στο «Όλντ Τράφορντ» στις 24 Οκτωβρίου οδήγησε την πλειοψηφία των φιλάθλων να ζητούσε την απομάκρυνση του. Η διοίκηση του συλλόγου του έδωσε ακόμα μια ευκαιρία, η ομάδα επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 3-0 της Τότεναμ, -εξέλιξη που έφερε τον πρώτο υποψήφιο για τη θέση, Αντόνιο Κόντε στον πάγκο των «σπιρουνιών»- αλλά ακολούθησαν δύο άσχημες ήττες με Μάντσεστερ Σίτι και Γουότφορντ που αποδείχθηκαν καταδικαστικές.

Καθήκοντα υπηρεσιακού αναλαμβάνει ο Μάικλ Κάρικ, ενώ όπως ανακοινώθηκε, η διοίκηση επιθυμεί την πρόσληψη προσωρινού προπονητική μέχρι το φινάλε της σεζόν. Πρώτο φαβορί για τη θέση είναι αυτή τη στιγμή ο Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ το «Sky Sports» έβαλε στο χορό των ονομάτων και τον Λουίς Ενρίκε, αναφέροντας μάλιστα πως αποτελεί επιθυμία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όσον αφορά τον Σόλσκιερ, ο 48χρονος ανέλαβε την ομάδα τον Δεκέμβριο του 2018 αρχικά ως υπηρεσιακός, αντικαθιστώντας τον Ζοσέ Μουρίνιο. Τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας με αποκορύφωμα την σπουδαία πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν οδήγησαν τη διοίκηση να τον μονιμοποιήσει τον Μάρτιο του 2019 προσφέροντας του τριετές συμβόλαιο, ενώ τον Ιούλιο ο Νορβηγός υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Η τελευταία εξέλιξη αναγκάζει την διοίκηση να καταβάλει περίπου 7,5 εκατ. ευρώ στον Σόλσκιερ προκειμένου να τον αποδεσμεύσει.

Ο «Όλε» κάθισε στον πάγκο της της Γιουνάιτεντ για 168 παιχνίδια, μετρώντας 91 νίκες, 37 ισοπαλίες και 40 ήττες (54.2% ποσοστό νικών), με 308 γκολ υπέρ και 183 κατά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.