Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απίθανο φινάλε στην F1 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φερστάπεν! (video)

Απίθανο φινάλε στην F1 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φερστάπεν! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
12/12/2021 16:39
Ο Μαξ Φερστάπεν σε έναν από τους συγκλονιστικότερους αγώνες στην ιστορία της Formula 1 πήρε την πρώτη θέση στο Άμπου Ντάμπι και είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Σε ένα απίθανο φινάλε, ίσως το καλύτερο στην ιστορία της Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Λιούις Χάμιλτον και στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής. Το πρωτάθλημα των κατασκευαστών κατέκτησε η Μερσέντες.

Ο Ολλανδός φαινόταν να χάνει τον τίτλο μετά την κάκιστη εκκίνηση την οποία έκανε και βρέθηκε στην 2η θέση με τον Άγγλο να οδηγεί από την αρχή την κούρσα. Μάλιστα οι δύο τους παραλίγο να συγκρουστούν, με τον Φερστάπεν να οδηγεί τον Χάμιλτον εκτός πίστας και τον Άγγλο να κερδίζει έτσι κάποια δευτερόλεπτα.

Ο Χάμιλτον αύξανε την διαφορά όσο περνούσε η ώρα όμως τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον άλλο οδηγό της Red Bull, τον Σέρχιο Πέρεζ ο οποίος τον καθυστέρησε αρκετά προκειμένου να πλησιάσει ο ομόσταυλος του.

Παρά τις στρατηγικές που χρησιμοποιούσε η Red Bull ο Χάμιλτον φαινόταν ανίκητος, είχε χτίσει σημαντική διαφορά και παρά τους ταχύτερους γύρους του Φερστάπεν έμοιαζε αδύνατο να καλυφθεί

Τα πάντα ωστόσο άλλαξαν στον 53ο γύρο, όταν ο Λατίφι έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και βρήκε στον προστατευτικό τοίχο. Το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν έτοιμο να μπει στην πίστα, ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτ και έβαλε τη μαλακή γόμα και όλα ήταν στο κόκκινο. Το safety car αποχώρησε έναν γύρο πριν το τέλος, ο Ολλανδός φαινόταν να έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω ελαστικών και το εκμεταλλεύτηκε περνώντας τον Χάμιλτον από την εσωτερική και χαρίζοντας στο κοινό το συγκλονιστικότερο φινάλε στην Formula 1.

Ο Φερστάπεν κατέκτησε έτσι τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, με τον Χάμιλτον να παραμένει στους επτά όσους έχει και ο θρυλικός Μίκαελ Σουμάχερ.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.