Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Μετά την Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο απέκλεισε και την Ρεάλ! (video)

Κύπελλο Ισπανίας: Μετά την Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο απέκλεισε και την Ρεάλ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/2/2022 01:10
Η Μπιλμπάο με γκολάρα του Μπερενγκέρ στο 89’ νίκησε με 1-0 την Ρεάλ στο «Σαν Μαμές» και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ισπανίας, παίρνοντας εκδίκηση από τη «βασίλισσα» για το χαμένο τελικό στο Σούπερ Καπ. Έγινε έτσι μόλις η 2η ομάδα τον 21ο αιώνα που αποκλείει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στην ίδια διοργάνωση του Κυπέλλου.

Μετά την Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο πήρε το σκαλπ και της Ρεάλ, επικρατώντας με 1-0 της «βασίλισσας» στον μονό προημιτελικό του Κυπέλλου στο «Σαν Μαμές».

Οι Βάσκοι ήταν πιο απειλητικοί απέναντι σε μια Ρεάλ που χωρίς τον Μπενζεμά αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία και είχε μονάχα μια σημαντική ευκαιρία με σουτ του Καζεμίρο (81’) το οποίο «έβγαλε» ο Αγκιρεθεμπάλα. Με το σκορ στο 0-0 λίγο πριν το φινάλε όλα έδειχναν παράταση, όμως στο 89’ ο Μπερενγκέρ πέτυχε ένα γκολ-ζωγραφιά, λυτρώνοντας την Μπιλμπάο. Ο Ισπανός άσος «άδειασε» με προσποίηση τον Νάτσο και με φοβερό πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Η Μπιλμπάο έγινε έτσι η δεύτερη ομάδα που αποκλείει Μπαρτσλελόνα και Ρεάλ στην ίδια διοργάνωση του Κυπέλλου τον 21ο αιώνα και δεύτερη μετά την Ζαραγόσα, η οποία το έχει πετύχει μάλιστα δύο φορές (2003/04, 2005/06). Παράλληλα, οι Βάσκοι πήραν ρεβάνς από την «βασίλισσα» για το χαμένο τελικό του Σούπερ Καπ στις 17 Γενάρη στην Σαουδική Αραβία.





Νωρίτερα, η Μπέτις διέλυσε με 4-0 την Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» και εξασφάλισε το άλλο εισιτήριο. Την Τρίτη (2/2) Βαλένθια και Ράγιο Βαγιεκάνο εξασφάλισαν τα δύο πρώτα εισιτήρια επικρατώντας των Κάντιθ (2-1) και Μαγιόρκα (1-0) αντίστοιχα. Η κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (4/2).






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.