Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός 0-1: Έβγαλε με νίκη την υποχρέωση στην επιστροφή Κουρμπέλη (video)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός 0-1: Έβγαλε με νίκη την υποχρέωση στην επιστροφή Κουρμπέλη (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
9/2/2022 17:57
Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής με 1-0 στον επαναληπτικό προημιτελικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας στη Θεσσαλία και σε συνδυασμό με την επικράτησή του στον πρώτο αγώνα με 4-0, πήρε εύκολα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου τον περιμένει η Λαμία.

Το σπουδαιότερο νέο για τους «πράσινους» πάντως δεν ήταν το γεγονός ότι επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες στη Super League Interwetten, αλλά η επιστροφή στα γήπεδα για τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πάτησε ξανά χορτάρι σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2020. Έπαιξε στο τελευταίο τέταρτο κι έδειξε έτοιμος να πάρει σταδιακά θέση στην ενδεκάδα.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο φορμαρισμένος Παλάσιος στο 81', μετά από ασίστ του Αϊτόρ.

Δοκάρι ο Παναθηναϊκός, κλασικές ευκαιρίες η Αναγέννηση

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Παναθηναϊκό στο 14ο λεπτό. Ο Αγιούμπ έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στον Βιτάλ και ο Βραζιλιάνος σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Πλέγα που μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης. Στο 21' η Αναγέννηση έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπαντιμπανγκά έδωσε στον Γκίνη κι αυτός τελείωσε τη φάση μέσα από την περιοχή, με τον Διούδη να απομακρύνει ενστικτωδώς.

Στο 27' οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ακόμα μία σπουδαία στιγμή. Ο Κουτρομάνος και ο Γκίνη συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να πλασάρει και το Διούδη να σώζει ξανά την εστία του.Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και δίχως άλλες σημαντικές φάσεις, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Κουρμπέλης επέστρεψε, οι «πράσινοι» νίκησαν

Και στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία μπαλιά στον Ιωαννίδη, αλλά ο στράικερ των «πράσινων» δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκέκα από πλάγια θέση στο 55'.

Στο 67' ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, με τον Παλάσιος να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το θέαμα στο δεύτερο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα καλό και τις εντυπώσεις «έκλεψε» η είσοδος του Δημήτρη Κουρμπέλη σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες κι αφού κατάφερε να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν.

Στο 79' μάλιστα ο αρχηγός των «πράσινων» λίγο έλειψε να σκοράρει με το σουτ μέσα από την περιοχή να κοντράρει. Δύο λεπτά αργότερα το «τριφύλλι» βγήκε στην αντεπίθεση και ο Αϊτόρ έδωσε έτοιμο γκολ στον Παλάσιος, με τον Αργεντίνο να εκτελεί σωστά και να «γράφει» το 0-1.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκουγκούδης, Λαρέα (56' Καρανίκας), Κοτσώνης, Μπάλλας, Πλέγας (75' Θεολόγης), Βιδάλ (69' Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56' Κουτσιανικούλης), Γκίνη (69' Πολίτης), Μανιός

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (64' Σιδεράς), Πούγγουρας, Σάρλια, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ (63' Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (63' Πέρεθ), Χατζηγιοβάνης (64' Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75' Αϊτόρ)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.