Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στην κορυφή του κόσμου η Τσέλσι

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στην κορυφή του κόσμου η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/2/2022 21:29
Η Τσέλσι με πέναλτι του Χάβερτζ στο 117’ κέρδισε με 2-1 την Παλμέιρας στην παράταση (1-1 κ.δ.) και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Λουκάκου (55’) το άλλο γκολ των «μπλε», ισοφάρισε με Βέιγκα (64’ πεν.) η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα που είχε μοιραίο τον Λουάν.

Πρωταθλήτρια κόσμου στέφθηκε η Τσέλσι! Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε με 2-1 της Παλμέιρας στην παράταση και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι «μπλε» είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής στον τελικό αλλά όχι τον τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Παλμέιρας, η οποία αμύνονταν εξαιρετικά και έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη κλασσική ευκαιρία τους οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Λουκάκου (55’) έπειτα από σέντρα του Χάντσον-Οντόι.

Η απάντηση της Παλμέιρας ήρθε σχεδόν άμεσα, αφού στο 64’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Τιάγκο Σίλβα εντός περιοχής και ο Βέιγκα με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στην κορυφή του κόσμου η Τσέλσι
Παρά τις προσπάθειες των πρωταθλητών Ευρώπης, το σκορ δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο η Τσέλσι επιχείρησε να παίξει περισσότερο κάθετο παιχνίδι και αμέσως δημιούργησε περισσότερα ρήγματα, έχοντας μια σημαντική ευκαιρία με τον Πούλισιτς για να κάνει το 2-1. Εν τέλει η λύση ήρθε από την άσπρη βούλα καθώς στο 115’ ο Λουάν έκανε χέρι στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι μέσω του VAR και ο Χάβερτς με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Γερμανό σκόρερ να κερδίζει και αποβολή του Λουάν στις καθυστερήσεις, μιας και ανατράπηκε λίγο πριν βγει σε τετ-α-τετ.

Η Τσέλσι μετά το χαμένο τελικό το 2012 από την Κορίνθιανς, δεν την πάτησε ξανά από ομάδα του Σάο Πάολο και έγινε η 3η αγγλική ομάδα που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ. Ήταν το μοναδικό τρόπαιο που δεν είχε κερδίσει στην εποχή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τα κατάφερε απόψε, με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου να βρίσκονταν στις εξέδρες στο Άμπου Ντάμπι.

Από την άλλη, η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα δεν τα κατάφερε για δεύτερη σερί χρονιά, αφού πέρσι είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά του τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ενδέχεται να είναι η τελευταία έκδοση του τουρνουά υπό αυτή τη μορφή (πρωταθλητές Ηπείρων + οικοδεσπότης) αφού όπως έχει ανακοινωθεί από την FIFA η διοργάνωση θα διεξάγεται από εδώ και στο εξής με τη συμμετοχή 24 ομάδων.


Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στην κορυφή του κόσμου η Τσέλσι

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.