Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Στον πάγκο της Λιντς ο Μαρς

Επίσημο: Στον πάγκο της Λιντς ο Μαρς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2022 22:33
Ο Ζέσε Μαρς είναι ο αντικαταστάτης του Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της Λιντς, με τον 48χρονο Αμερικανό τεχνικό να υπογράφει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2025 αναλαμβάνοντας το έργο να γλιτώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό.

Μετά το σύντομο πέρασμα του στην Λειψία, ο Ζέσε Μαρς θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ, υπογράφοντας συμβόλαιο με τα «παγώνια» που έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2025.

Ο 48χρονος Αμερικανός τεχνικός είναι ο εκλεκτός της διοίκησης για την αντικατάσταση του Μαρσέλο Μπιέλσα και αναλαμβάνει να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 16η θέση και μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας και δύο ματς περισσότερα από την 18η Μπέρνλι, ενώ έχει δεχτεί 20 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της!

Το προφίλ του Μαρς

Ο Μαρς είναι παλαίμαχος διεθνής Αμερικανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2010 αρχικά ως βοηθός του Μπομπ Μπράντλι στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Έκανε ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής τη σεζόν 2011-12 στον πάγκο της Μόντρεαλ στο MLS και μετά από τρία χρόνια μακριά από τους πάγκους, έκανε την επιστροφή του αναλαμβάνοντας τους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς. Στην πρώτη του χρονιά οδήγησε την ομάδα σε 18 νίκες με αποτέλεσμα να αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς στο MLS και να οδηγήσει στην ομάδα στην κατάκτηση του «Support Shield».

Τον Ιούλιο του 2018 αποχώρησε από την ομάδα της Νέας Υόρκης ως ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου (75-32-44) για να κάνει το βήμα στην Ευρώπη, αρχικά ως βοηθός του Ραλφ Ράνγκνικ (νυν τεχνικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) στην Λειψία. Στο φινάλε της σεζόν αποχώρησε υπογράφοντας στην άλλη ομάδα της Ρεντ Μπουλ, την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, κατακτώντας μαζί της δύο διαδοχικά νταμπλ.

Η απόλυτα πετυχημένη θητεία του στην Σάλτσμπουργκ του άνοιξε τις πύλες για την επιστροφή του στην Λειψία ως πρώτος προπονητής. Ανέλαβε τους «ταύρους» το καλοκαίρι αντικαθιστώντας τον Τζούλιαν Νάγκελσμαν, ωστόσο η γερμανική ομάδα βρίσκονταν σε μεταβατική περίοδο και ο 48χρονος πλήρωσε το «μάρμαρο» για το κακό ξεκίνημα, αποχωρώντας τον Δεκέμβριο με ρεκόρ 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.


Photo Credit: leedsunited.com


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.