Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Καμερούν: Νέος προπονητής ο Σονγκ με… εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Καμερούν: Νέος προπονητής ο Σονγκ με… εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/3/2022 15:09
Ο πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ, Ριγκομπέρ Σονγκ είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Καμερούν, αντικαθιστώντας τον Αντόνιο Κονσεϊσάο μετά από εντολή (!) του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πολ Μπιγιά.

Η αποτυχημένη πορεία της Εθνικής Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής που διοργάνωσε η ίδια, με τα «αδάμαστα λιοντάρια» να τερματίζουν στην 3η θέση, χάνοντας την πρόκριση για τον τελικό στα πέναλτι από την Αίγυπτο, οδήγησε αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο.

Συγκεκριμένα ο Αντόνιο Κονσεϊσάο αποτέλεσε παρελθόν και τη θέση του παίρνει ο Ριγκομπέρ Σονγκ. Ο 45χρονος άλλοτε παίκτης των Μετς, Λίβερπουλ και Γαλατάσαράϊ αποτελεί τον ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική Καμερούν με 137 συμμετοχές και από το 2018 εργάζεται ως προπονητής στις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η αλλαγή προπονητή έγινε «μετά από πολύ υψηλές οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας», Πολ Μπιγιά και πως «η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Καμερούν καλείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία και αρμονική εφαρμογή αυτών των πολύ υψηλών οδηγιών».

Βέβαια η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση της FIFA όσον αφορά το αυτοδιοίκητο, καθώς οι κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απαιτούν από κάθε ομοσπονδία-μέλος να είναι ανεξάρτητο και να αποφεύγει οποιαδήποτε μορφή πολιτικής παρέμβασης.

Ο Σονγκ θα κάνει ντεμπούτο στο φινάλε του μήνα, όπου το Καμερούν θα αντιμετωπίσει σε αγώνες μπαράζ την Αλγερία για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.