Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σεφτσένκο: «Συμβαίνουν τρομακτικά πράγματα, ο Πούτιν είναι δολοφόνος»

Σεφτσένκο: «Συμβαίνουν τρομακτικά πράγματα, ο Πούτιν είναι δολοφόνος»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
3/3/2022 19:07
Ο Αντρέι Σεφτσένκο παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα κι αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο θρύλος της Μίλαν έγραψε τη δική του ιστορία στα ιταλικά γήπεδα, ενώ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου πέρασε από τον πάγκο της Τζένοα.

Μιλώντας για τον πόλεμο που γίνεται στην πατρίδα του, έδωσε λεπτομέρειες για όλα όσα συμβαίνουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη «Repubblica»:

Έχουμε ανάγκη από δωρεές, από τροφή και φάρμακα. Εγώ από τις 24 Φεβρουαρίου προσπαθώ να μιλάω στον κόσμο για αυτό, να του μεταφέρω τι συνέβη. Είναι παράλογη αυτή η εισβολή.

Ο αθλητισμός μπορεί να κάνει πολλά, έχει μία απίστευτη δύναμη. Ευχαριστώ την Ιταλία για τη στήριξή της.

Αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο, δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε. Έχουμε ανάγκη να ακούμε τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας κάθε στιγμή. Συμβαίνουν τρομακτικά πράγματα στη χώρα μου, αρχικά χτύπησαν τα αεροδρόμια, έπειτα τις στρατιωτικές βάσεις.

Η μητέρα μου μένει πολύ κοντά σε αεροδρόμιο, με πήρε τηλέφωνο στις 4το πρωί, άκουσε την έκρηξη και έτρεμε όλο το σπίτι της. Την ακούω κάθε 20 λεπτά όπως και την αδερφή μου. Η θεία μου, η αδερφή της μητέρας μου, έμεινε κάτω από τη Γη για 4 ημέρες χωρίς να βγει.

Την έβγαλε λίγο έξω ο ξάδερφός μου, την πήγε στη μητέρα μου. Προσπάθησα να τις φέρω εδώ στην Ιταλία, αλλά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το Κίεβο, αυτό είναι το ουκρανικό πνεύμα. Οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον, οργανώνονται καλά. Υπάρχει μία ισχυρή ένωση, έχουμε έναν δυνατό πρόεδρο.

Ο Πούτιν είναι δολοφόνος. Τώρα είμαστε εμείς στο στόχαστρο, που συνορεύουμε με την Ρωσία. Αλλά μετά από εμάς, ποια χώρα έχει σειρά;"

Όσο για το αν ο αθλητισμός υπάρχει πλέον στη ζωή του, με δεδομένο πως η Ουκρανία είναι προγραμματισμένο να παίξει στις 24 Μαρτίου στην Σκωτία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν ξεκάθαρος: "Το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει για μένα, αυτή τη στιγμή.

Κάθε πρωί ξυπνώ και σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για τη χώρα μου. Είμαι υπερήφανος για το λαό μου, αγωνίζεται για την ελευθερία του, για τα εδάφη μας, για τα δικαιώματα"

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.