Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στον Αμπράμοβιτς, στον «πάγο» η Τσέλσι!

Κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στον Αμπράμοβιτς, στον «πάγο» η Τσέλσι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/3/2022 13:56
Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, είναι ένας από τους επτά Ρώσους ολιγάρχες που υφίστανται νέες κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που επηρεάζει άμεσα τον λονδρέζικο σύλλογο.

Σε περίοδο κρίσης μπαίνει η Τσέλσι μετά τις κυρώσεις της βρετανικής Κυβέρνησης στον Ρομάν Αμπράμοβιτς ανήμερα των 117ων γενεθλίων του κλαμπ.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, «παγώνει» προς το παρόν η διαδικασία πώλησης του συλλόγου, ενώ η ομάδα δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε αγορές ή πωλήσεις νέων παικτών. Συζητήσεις για νέα συμβόλαια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν (σ.σ. τα συμβόλαια των Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν και Τιάγκο Σίλβα εκπνέουν το καλοκαίρι), η μπουτίκ του συλλόγου κλείνει, ενώ δεν μπορούν να πουληθούν άλλα εισιτήρια για τους αγώνες.

Εκτός αυτού, η ομάδα δεν μπορεί να ξοδέψει περισσότερες από 20 χιλ. λίρες για κόστη μεταφοράς στα εκτός έδρας παιχνίδια, κάτι που δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λιλ για το Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη εβδομάδα. Τα δε κόστη στα εντός έδρας παιχνίδια, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την ασφάλεια, το catering κ.α., δεν μπορεί να ξεπερνά τις 500 χιλ. λίρες ανά παιχνίδι.

Την ίδια ώρα, ο βασικός χορηγός στη φανέλα της Τσέλσι «Three» γνωστοποίησε ότι αναθεωρεί τη σχέση του με τον σύλλογο μετά τις κυρώσεις στον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σημειώνεται ότι η πώληση του συλλόγου μπορεί πλέον να προχωρήσει μόνο εάν ο Αμπράμοβιτς είναι σε θέση να αποδείξει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν θα επωφεληθεί προσωπικά από τη συναλλαγή.

Τι επιτρέπεται προς το παρόν

Έγγραφο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις όλων των υπαλλήλων. Μπορούν να καταβληθούν αμοιβές, μερίσματα και άλλα επιδόματα σε διευθυντές που προηγούνται της άδειας, με εξαίρεση οτιδήποτε οφείλεται στον Αμπράμοβιτς.

Τα τέλη που σχετίζονται με την καθημερινή συντήρηση των εγκαταστάσεων του συλλόγου μπορούν να καταβληθούν, αλλά δεν μπορούν να διατεθούν χρήματα για νέα κεφαλαιουχικά έργα ή για ανακαίνιση του «Στάμφορντ Μπριτζ» ή οποιωνδήποτε άλλων χώρων ιδιοκτησίας του συλλόγου.

Ο σύλλογος μπορεί ακόμα να λάβει χρήματα από άλλους συλλόγους για υπάρχουσες συμφωνίες δανεισμού ή πώλησης παικτών, ενώ τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μπορούν ακόμα να καταβάλλονται στο κλαμπ.

Τα τρίτα μέρη που αγόρασαν ή παρήγαγαν εμπορεύματα συλλόγου πριν από τις 10 Μαρτίου επιτρέπεται να πουλήσουν υπάρχοντα αποθέματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διατίθενται κεφάλαια ή άλλα οικονομικά οφέλη στον σύλλογο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.