Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2028: Παίζουν μόνοι τους οι Βρετανοί για την ανάληψη της διοργάνωσης

Euro 2028: Παίζουν μόνοι τους οι Βρετανοί για την ανάληψη της διοργάνωσης

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
22/3/2022 16:25
Στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία θα διεξαχθεί το Euro 2028, καθώς έθεσαν τη μοναδική υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA αναμένεται στις 7 Απριλίου και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Βρετανοί μαζί με την Ιρλανδία θα αναλάβουν τη διεξαγωγή του τουρνουά το οποίο ενδεχομένως να αποτελείται από 32 ομάδες.

Η πρώτη σκέψη των Βρετανών ήταν να κυνηγήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Ωστόσο ο ανταγωνισμός για το Μουντιάλ θα ήταν μεγάλος και προτίμησαν να ασχοληθούν με το Euro που έπαιξαν... μπάλα μόνοι τους.

Οι διοργανώτριες χώρες πάντως στο Euro 2028 θα είναι η Αγγλία, η Ουαλία, η Σκωτία, η Βόρεια Ιρλανδία και η Ιρλανδία, ωστόσο με βάση την υπάρχουσα προκήρυξη, μόνο οι δύο θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στην τελική φάση του τουρνουά.

Με βάση τα αρχικά πλάνα που υπήρχαν, τη διοργάνωση θα διεκδικούσαν τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία. Αμφότερες όμως αποσύρθηκαν για διαφορετικούς λόγους.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της UEFA που θα δώσει το χρίσμα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο τελικός του Euro 2020 διεξήχθη στο Λονδίνο...

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.