Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

UEFA: Τέλος το Financial Fair Play, έρχεται 70% όριο με βάση τα έσοδα

UEFA: Τέλος το Financial Fair Play, έρχεται 70% όριο με βάση τα έσοδα

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/3/2022 22:40
Η UEFA αποφάσισε να αποσύρει το μοντέλο του Financial Fair Play και εισάγει ένα νέο τρόπο οικονομικού ελέγχου που θα βασίζεται στο 70% των εσόδων του συλλόγου και θα δίνεται για μεταγραφές και μισθούς.

Μετά από περίπου ένα χρόνο συζητήσεων μεταξύ των διοικούντων την UEFA και τους συλλόγους πάρθηκε η απόφαση να καταργηθεί το FFP και να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα με στόχο τον περιορισμό των δαπανών των ομάδων.

Συγκεκριμένα κάθε ομάδα πλέον θα μπορεί να ξοδεύει το 70% από τα συνολικά της έσοδα για να πραγματοποιεί μεταγραφές και να δίνει μισθούς σε παίκτες. Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν από την... άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα σε δημοσίευμα των New York Times στην ιστοσελίδα τους.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν επιθυμούσε εδώ και καιρό την επιβολή salary cup στις ομάδες, στα πλαίσια του NBA αλλά το μέτρο το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Οι ομάδες με τα μεγαλύτερα έσοδα και τις χορηγίες θα μπορούν και πάλι να ξοδεύουν τεράστια ποσά, ίσως και μεγαλύτερα από ότι με το FFP. Αρχικά το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά για μία τριετία, ως το 2025.

Οι νέοι αυτοί κανόνες θα προστεθούν στο βιβλίο κανόνων της UEFA στις 7 Απριλίου έπειτα από ψηφοφορία της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.