Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Λίβερπουλ, πέταξε έξω την Μάντσεστερ Σίτι (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Λίβερπουλ, πέταξε έξω την Μάντσεστερ Σίτι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/4/2022 19:48
Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Γουέμπλεϊ» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι ή την Κρίσταλ Πάλας. Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο από τους «κόκκινους» που σκόραραν τρία γκολ με Κονατέ (9’) και Μανέ (17’, 45’), «άγγιξαν» το μεγάλο comeback οι «πολίτες» με Γκρίλις (47’) και Σίλβα (90+1’).

Στα κόκκινα βάφτηκε το μεγάλο ντέρμπι στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κόκκινοι» κέρδισαν με 3-2 τους «πολίτες» στο «Γουέμπλεϊ» και προκρίθηκαν στον τελικό του θεσμού για πρώτη φορά μετά το 2012, διατηρώντας παράλληλα ολοζώντανο το όνειρο για το quadruple.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παράταξε την ομάδα του με ορισμένες αλλαγές, αφού Ντε Μπρόινε και Γουόκερ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, ενώ κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον αναπληρωματικό Στέφεν αντί του Έντερσον.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε στραβά για την Σίτι, αφού στο 9’ ο Κονατέ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, βάζοντας από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ την Λίβερπου. Έξι λεπτά μετά, η ομάδα του Κλοπ πέτυχε και δεύτερο γκολ μετά από τραγικό λάθος του Στέφεν, ο οποίος το είδε… Έντερσον και επιχείρησε να ντριπλάρει τον Μανέ αλλά ο Σενεγαλέζος με τάκλιν στην μπάλα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η Σίτι έδειχνε εκτός αγώνα και στο 45’ η Λίβερπουλ εκτόξευσε το δείκτη του σκορ σε 3-0 με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση του Μανέ από το ύψος της περιοχής. Εκπληκτική και η ασίστ του Τιάγκο που σήκωσε έξοχα την μπάλα στον Σενεγαλέζο αλλά και κακή αντίδραση του Στέφεν που δέχτηκε το γκολ στην κλειστή του γωνία.Οι «πολίτες» καλούνταν να ανέβουν ένα… βουνό στο δεύτερο μέρος, αλλά το ξεκίνημα τους ήταν ιδανικό, αφού μείωσαν σε 3-1 στο 47’ με τον Γκρίλις, ο οποίος σκόραρε με πλασέ εντός περιοχής μετά από ανισσοροπία που προέκυψε στην άμυνα της Λίβερπουλ.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Σίτι, η οποία σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο τέρμα και να επιστρέψει στο ματς, με τον Άλισον να νικά σε δύο τετ-α-τετ τον Ζεσούς (54’, 70’). Στο 72’ ο Σαλάχ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 4-1 και στο 90’ η Σίτι μείωσε σε 3-2 με κοντινό πλασέ του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Άλισον σε σέντρα-σουτ του Μαχρέζ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 2ο γκολ της Σίτι μετέτρεψε τον ημιτελικό σε θρίλερ, αφού οι «πολίτες» πίεσαν ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 90+2’ ο Φερναντίνιο βρήκε χώρο για σουτ μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ, όπως και το σουτ του Μαχρέζ στο επόμενο λεπτό. Στο ίδιο λεπτό ο Άλισον μπλόκαρε το σουτ του Στέρλινγκ εντός περιοχής και στο 90+5’ ο Φιρμίνο σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 4-2 και αν «κλειδώσει» το ματς.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό Κυπέλλου μετά το 2012. Τότε είχε ηττηθεί στον τελικό από την Τσέλσι, η οποία είναι πιθανό να βρεθεί ξανά στο δρόμο της, αφού αντιμετωπίζει αύριο (17/4) την Κρίσταλ Πάλας στον 2ο ημιτελικό.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.