Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Πρίγκιπας» ΞΑΝΑ στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (video)

«Πρίγκιπας» ΞΑΝΑ στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/4/2022 17:23
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα και κατέκτησε το Masters του Μόντε Κάρλο για δεύτερη σερί χρονιά, υπερασπίζοντας τον τίτλο του.

Τον πρώτο του τίτλο στο 2022 πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) του μαχητικού Νταβίντοβιτς Φοκίνα και κατέκτησε το Masters του Μόντε Κάρλο για δεύτερη σερί χρονιά, κάνοντας το back-to-back.

Ο 23χρονος κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ με 6-3 και προηγήθηκε με 2-0 game στο δεύτερο σετ, όμως σ’ εκείνο το σημείο ο Φοκίνα έβγαλε αντίδραση και το γύρισε σε 3-2. Ο Τσιτσιπάς δε «λύγισε» ούτε από τα επιφωνήματα της εξέδρας, με την πλειοψηφία να ήταν υπέρ του Ισπανού, ισοφάρισε σε 3-3 και η συνέχεια ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στα επόμενα δύο game και κατόπιν ο Έλληνας άσος έκανε break, πετυχαίνοντας το 5-4. Έτσι σέρβιρε για το ματς, όμως ο Φοκίνα έμεινε «όρθιος» και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ.

Ο Ισπανός, στον πρώτο τελικό της καριέρας του, πήρε το προβάδισμα με 6-5, ο Τσιτσιπάς όμως ισοφάρισε σε 6-6 και το 2ο σετ κρίθηκε στο tie break. Εκεί ο Στέφανος έχοντας και δόση τύχης, έκανε διπλό μίνι break και έφτασε να προηγείται με 6-2, έχοντας τέσσερα championship point. Έχασε το πρώτο αλλά στο δεύτερο «έκλεισε» το ματς, πανηγυρίζοντας το 2ο Masters τίτλο (και οι δύο στο Μόντε Κάρλο) και 8ο τίτλο καριέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς έγραψε ξανά το όνομα του στο ίδιο γήπεδο που είναι γραμμένο το όνομα της μητέρας του, Γιούλια Σαλνίκοβα, η οποία το 1981 είχε κατακτήσει στο Μόντε Κάρλο τίτλο τζούνιορς εκπροσωπώντας την Σοβιετική Ένωση.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.