Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Πόρτο μέσα στο «σπίτι» της Μπενφίκα (videos)

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Πόρτο μέσα στο «σπίτι» της Μπενφίκα (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
7/5/2022 22:02
Την κατάκτηση του 30ου πρωταθλήματος Πορτογαλίας πανηγυρίζει η Πόρτο η οποία νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Μπενφίκα στο κλασικό ντέρμπι της 33ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα και «κλείδωσε» τον τίτλο, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Ζαϊντού στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε μία εξαιρετική αντεπίθεση.



Οι «δράκοι» ήταν η καλύτερη ομάδα σε ολόκληρη τη σεζόν κι έφτασαν δίκαια στον τίτλο που ήταν ο τρίτος επί των ημερών του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στην άκρη του πάγκου τους, αφήνοντας δεύτερη την περσινή πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Είναι η δεύτερη φορά που η Πόρτο κατακτά μαθηματικά το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μπενφίκα, καθώς το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί το 2011.

Την ίδια στιγμή οι «αετοί» ήταν ήδη γνωστό ότι θα τερμάτιζαν στην τρίτη θέση, ωστόσο ήθελαν να διασκεδάσουν κάπως τις εντυπώσεις και να μην επιτρέψουν στους «αιώνιους» αντιπάλους τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μέσα στο «σπίτι» τους.

Αυτό ήταν το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας της Πόρτο, με την Μπενφίκα να παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας, έχοντας κόψει πρώτη το νήμα σε 37 περιπτώσεις.

Πλέον το σύνολο του κόουτς Κονσεϊσάο θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στο νταμπλ, καθώς θα παίξει στον τελικό Κυπέλλου στις 22/5 με την αδύναμη Τοντέλα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.