Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προσφυγή στο CAS από τις ρωσικές ομάδες που εξασφάλισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο

Προσφυγή στο CAS από τις ρωσικές ομάδες που εξασφάλισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
13/5/2022 19:53
Κατά του αποκλεισμού τους από την UEFA προσέφυγαν στο CAS οι τέσσερις ρωσικοί σύλλογοι, που κανονικά θα εκπροσωπούσαν τη χώρα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μαζί με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την Ντιναμό Μόσχας και την Σότσι, κατέθεσαν προσφυγή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά του αποκλεισμού τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-2023, όπως αποφασίστηκε από την UEFA, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο σύλλογός μας, μαζί με τρεις άλλους συλλόγους της Ρωσικής Premier League, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντιναμό Μόσχας και Σότσι, προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο στη Λωζάνη κατά της απόφασης της UEFA που ελήφθη στις 2 Μαΐου 2022, να αποκλείσει τις ρωσικές ομάδες από τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Όλοι οι σύλλογοι ζήτησαν να εξεταστούν επειγόντως οι καταγγελίες του, αφού διατηρούν τη φιλοδοξία να αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες κέρδισαν το δικαίωμα πρόκρισης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Θυμιζουμε πως στις αρχές Μαΐου, η UEFA ανακοίνωσε ότι «κανένας ρωσικός σύλλογος» δεν θα συμμετάσχει τη σεζόν 2022-2023 στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, Champions League, Europa League και Conference Europa League. Η απόφαση που έλαβε η UEFA στέρησε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ρωσίας 2022, το απευθείας εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του επόμενου UCL.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.