Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ερεντιβίζιε: Υποβιβάστηκαν οι «ελληνικές» Βίλεμ και Τσβόλε

Ερεντιβίζιε: Υποβιβάστηκαν οι «ελληνικές» Βίλεμ και Τσβόλε

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
15/5/2022 20:30
Στο τέλος του έφτασε το πρωτάθλημα της Ερεντιβίζιε για την σεζόν 2021-22, με την τελευταία αγωνιστική να είναι δραματική, αφού μπορεί ο τίτλος, που κατέληξε για 36η φορά στον Άγιαξ, να είχε κριθεί από την περασμένη εβδομάδα, όπως και τα απευθείας ευρωπαϊκά ειειστήρια, αλλά ο υποβιβασμός και η τελευταία θέση για τα πλέι οφ, όπου θα κριθεί ένα ακόμα εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ, κρίθηκαν στο... νήμα.

Η Βίλεμ του Νίκου Μιχελή και του Αργύρη Καμπετσή είναι η δεύτερη ομάδα, μετά την Τσβόλε, του Λάμπρου, που υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας. Παρ'ότι επικράτησε με 3-0 της Ουτρέχτης, στην ενδεκάδα της οποίας βρέθηκε ο Τάσος Δουβίκας, η Βίλεμ αποχαιρέτησε την μεγάλη κατηγορία μετά τα «διπλά» των Φορτούνα Σιτάρντ (βασικός σε όλο το 90λεπτο ο Σιόβας) και Σπάρτα Ρότερνταμ. Η Χέρακλες Αλμέλο τερμάτισε 16η και θα διεκδικήσει την παραμονή της μέσω των μπαράζ.

Όσον αφορά την τελευταία θέση για τα πλέι οφ, την κατέκτησε στο φινάλε η Χέρενφεν με το εντός έδρας 3-1 επί των Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Η ομάδα από τα Φρισλαντς θα αντιμετωπίσει έτσι την Άλκμααρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκο, που σήμερα ηττήθηκε 1-3 από την Βάαλβαϊκ. Το άλλος ζευγάρι είναι το Ουτρέχτη-Φίτεσε.

Τέλος σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς ο Δημήτρης Λημνιός άνοιξε το δρόμο για το «διπλό» της Τβέντε στο «Ντε Κάιπ» επί της Φέγενορντ, με το γκολ που πέτυχε στο 37΄, με τους «κόκκινους» να επικρατούν τελικά με 2-1.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.