Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιντς και Μπέρνλι απειλούν να κυνηγήσουν δικαστικά την Έβερτον

Λιντς και Μπέρνλι απειλούν να κυνηγήσουν δικαστικά την Έβερτον

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/5/2022 00:06
Λιντς και Μπέρνλι απειλούν να κινηθούν δικαστικώς κατά της Έβερτον και της Πρέμιερ Λιγκ για τον χειρισμό των οικονομικών του συλλόγου.

Η Έβερτον «σφράγισε» και μαθηματικά την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη μεγάλη νίκη-ανατροπή επί της Κρίσταλ Πάλας, αφήνοντας τις Λιντς και Μπέρνλι να μάχονται για μια θέση στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο τόσο τα «παγώνια» όσο και οι «κλάρετς» απειλούν να κινηθούν δικαστικά κατά των «ζαραχωτών».

Όπως αναφέρει το «BBC» και οι δύο ομάδες έστειλαν επιστολή στη διοργανώτρια αρχή την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τους πιο πρόσφατους ισολογισμούς της Έβερτον που έδειξαν απώλειες 120,9 εκατ. λιρών για τη σεζόν 2020-21.

Τα «ζαχαρωτά» έχουν καταγράψει ζημίες 372 εκατ. λιρών τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ οι κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος επιτρέπουν απώλειες 105 εκατ. λιρών σε μια περίοδο τριετίας.

Η Έβερτον ισχυρίζεται ότι οι απώλειες από τον Covid-19 τις δύο τελευταίες σεζόν ανέρχονται σε 170 εκατ. λίρες, οι οποίες μπορούν να αφαιρεθούν από το σύνολο. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός έχει προκαλέσει έκπληξη σε ορισμένες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ παρόμοιου μεγέθους. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Νιούκαστλ σημείωσε απώλειες 40 εκατ. λιρών από τον Covid-19 τις δύο τελευταίες σεζόν, ενώ η Άστον Βίλα ανέφερε ότι οι δικές της απώλειες ανήλθαν σε 56 εκατ. λίρες.

Η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ δηλώνει σίγουρη ότι έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες της Πρέμιερ Λιγκ και ότι δουλεύει επίσημα με τη Λίγκα. Ωστόσο, Μπέρνλι και Λιντς επιθυμούν μια ανεξάρτητη επιτροπή για να αξιολογήσει τα οικονομικά της Έβερτον.Οι δύο σύλλογοι θέτουν ζήτημα αθλητικής ακεραιότητας δεδομένου ότι η Έβερτον ξόδεψε περισσότερα χρήματα την τελευταία μεταγραφική περίοδο αποκτώντας τους Ντέλε Άλι, Βιτάλι Μικολένκο και Νέιθαν Πάτερσον για περίπου 35 εκατ. λίρες.

Όταν γνωστοποίησε τους ισολογισμούς της τον Μάρτιο, η Έβερτον ανέφερε ότι οι πραγματικές απώλειές της ήταν περίπου 170 εκατ. λίρες σε τρία χρόνια, επειδή οι απώλειες Covid19 μπορούν να διαγραφούν, με τον αριθμό να υπολογίζεται ως μέσος όρος τις δύο τελευταίες σεζόν.

Παράλληλα ανέφεραν ότι άλλα έξοδα, τα οποία μπορούν επίσης να αφαιρεθούν, περιλαμβάνουν δαπάνες για το νέο τους στάδιο «Μπράμλεϊ Μουρ Ντοκ», για την ακαδημία του συλλόγου και τη γυναικεία ομάδα, φέρνοντας τα οικονομικά τους σε ευθυγράμμιση.

Η Έβερτον δήλωσε τον Μάρτιο ότι παραμένει σε «ασφαλή οικονομική θέση» μετά από περαιτέρω υποστήριξη από τον ιδιοκτήτη της Φαρχάντ Μοσίρι, ο οποίος έχει βάλει περισσότερα από 600 εκατομμύρια λίρες στον σύλλογο από τότε που αγόρασε για πρώτη φορά μετοχές του συλλόγου το 2016.

Ωστόσο, ανέστειλαν συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες που ανήκουν ή ανήκαν εν μέρει στον Alisher Usmanov, μετά την επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ουσμάνοφ είναι στενός επιχειρηματικός συνεργάτης του Μοσίρι και πλήρωσε επίσης στην Έβερτον 30 εκατομμύρια λίρες για τα δικαιώματα ονομασίας του άκτιστου γηπέδου της, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2024.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.