Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έκανε το νταμπλ η Πόρτο κατακτώντας και το Κύπελλο

Έκανε το νταμπλ η Πόρτο κατακτώντας και το Κύπελλο

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
22/5/2022 21:52
Η Πόρτο νίκησε 3-1 την Τοντέλα και κατέκτησε το 18ο Κύπελλο της ιστορίας της και μαζί το δεύτερό της νταμπλ τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι «δράκοι» έπρεπε απλώς να επιβεβαιώσουν τον χαρακτηρισμό του φαβορί που τους είχε δοθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας, μια και είχαν απέναντί τους μία αδύναμη ομάδα η οποία τερμάτισε στην προτελευταία θέση της Πριμέιρα Λίγκα και υποβιβάστηκε.

Το σύνολο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν συνάντησε σοβαρή αντίσταση από τους «χρυσοπράσινους» κι ολοκλήρωσε μία πλήρως επιτυχημένη σεζόν. Άλλωστε η Πόρτο κυριάρχησε απόλυτα στις δύο σημαντικότερες διοργανώσεις εντός των πορτογαλικών συνόρων, χάνοντας μόνο το Λιγκ Καπ το οποίο κατέληξε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Οι «δράκοι» προηγήθηκαν στο 22' με πέναλτι του Ταρεμί.

Μόλις επτά λεπτά μετά τη σέντρα στην επανάληψη ο Βιτίνια σκόραρε για το 2-0 και τα πάντα πλέον είχαν πάρει το δρόμο τους.

Η Τοντέλα θέλησε να αγχώσει τους πρωταθλητές μειώνοντας στο 73' με τον Νέτο Μπόρζες. Ωστόσο δεν μπορέσαν καλά-καλά να το χαρούν οι «χρυσοπράσινοι» και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ταρεμί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα «έγραψε» το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον οι «δράκοι» θα καταστρώσουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν θέλοντας να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους και παράλληλα να πραγματοποιήσουν μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

Από την άλλη οι ηττημένοι του τελικού, θα προσπαθήσουν να ανασυνταχθούν και να βρουν τα ψυχικά αποθέματα να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία, διεκδικώντας την άμεση επιστροφή τους στα «μεγάλα σαλόνια» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία της Τοντέλα σε τελικό Κυπέλλου Πορτογαλίας, χωρίς πάντως να την χαρούν οι άνθρωποί της, από τη στιγμή που η ομάδα είχε ήδη υποβιβαστεί.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου Πορτογαλίας από την Πόρτο έδωσε ευρωπαϊκό εισιτήριο και στην έκτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Πριμέιρα Λίγκα η οποία ήταν η Γκιμαράες.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.