Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Roland Garros: Ο φοβερός Ρούνε έβαλε τέλος στο όνειρο του Τσιτσιπά (video)

Roland Garros: Ο φοβερός Ρούνε έβαλε τέλος στο όνειρο του Τσιτσιπά (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/5/2022 18:14
Η φετινή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros σταμάτησε στον τέταρτο γύρο, με τον Χόλγκερ Ρούνε να τον υποχρεώνει σε ήττα με 3-1 σετ (5-7, 6-3, 3-6, 4-6).

Ο 19χρονος Δανός παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος και κυριάρχησε κυρίως στο κομμάτι της τακτικής, κάνοντας διαδοχικά drop shots τα οποία εξουθένωσαν τον Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος δεν μπόρεσε σχεδόν σε κανένα σημείο να ακολουθήσει τον αντίπαλό του.

Κάπως έτσι το φετινό ταξίδι του 23χρονου Τσιτσιπά στο Παρίσι ολοκληρώθηκε πρόωρα, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του στο ταμπλό δεν υπήρχαν μεγάλα ονόματα. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στα προημιτελικά ο Ρούνε θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κάσπερ Ρουντ, καθώς ο τελευταίος απέκλεισε στους «16» τον Χουρκάτς από την Πολωνία.

Στο πρώτο σετ η «μάχη» ήταν πολύ μεγάλη. Οι δύο τενίστες συμβάδιζαν μέχρι το 5-5 έχοντας κάνει ο καθένας από ένα μπρέικ. Ωστόσο στο ενδέκατο γκέιμ ο Δανός «έσπασε» ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά και στη συνέχεια κράτησε το δικό του φτάνοντας στο 7-5 και παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0.

Το δεύτερο κομμάτι του αγώνα έμοιαζε «καρμπόν» με το πρώτο, με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους. Ωστόσο στο όγδοο γκέιμ ήταν ο Τσιτσιπάς εκείνος ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ρούνε κι έκανε το «μπρέικ» για το 5-3. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ισοφάρισε σε 1-1 με 6-3, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό του στο πρώτο του χαμένο σετ σε ολόκληρο το φετινό Roland Garros.

Και το τρίτο σετ φαινόταν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο έκτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς δεν σέρβιρε καθόλου καλά και δέχθηκε το «μπρέικ» δίχως να κατορθώσει να πάρει ούτε έναν πόντο, με τον Δανό να ξεφεύγει 4-2 σε κρίσιμο σημείο. Στη συνέχεια του σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και ο Ρούνε έκανε το 2-1 με 6-3, φέρνοντας πια σε πολύ δύσκολη θέση τον Τσιτσιπά.

Το κακό για τον Έλληνα πρωταθλητή ήταν ότι και στο τέταρτο σετ εκείνος που έκανε πρώτος «μπρέικ» ήταν ξανά ο Ρούνε. Στο πέμπτο γκέιμ πήρε προβάδισμα 3-2 και η κατάσταση είχε γίνει πια ιδιαίτερα ζόρικη για τον Τσιτσιπά. Ο Δανός πατούσε πια πολύ καλύτερα και κυριαρχώντας απόλυτα στο κορτ έφτασε στο 5-2 σερβίροντας για το παιχνίδι. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας αντέδρασε άψογα και με δύο διαδοχικά γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο μείωσε σε 5-4. Η αντεπίθεσή του δεν ολοκληρώθηκε και ηττήθηκε 6-4.

Όσο για τον Τσιτσιπά, πλέον θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τα τουρνουά στο χορτάρι, σε μία επιφάνεια που πάντως δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την αγαπημένη του.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.