Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογιέτ: «Θέλω ένταση, ενέργεια και επιθυμία»

Πογιέτ: «Θέλω ένταση, ενέργεια και επιθυμία»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/6/2022 21:19
Ο Γκουστάβο Πογιέτ ζήτησε ένταση, ενέργεια και επιθυμία από τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας εν όψει της πρεμιέρας στο Nations League με την Β. Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και στάθηκε στο καλό μομέντουμ που έχουν οι περισσότεροι διεθνείς από τις επιτυχίες με τους συλλόγους τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

Τι θέλει να δει από την Εθνική: «Ένταση, ενέργεια, επιθυμία. Έχουν νεαρούς και έμπειρους παίκτες, ένα καλό μίγμα. Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Είναι το ξεκίνημα μας. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι παρότι μερικοί παίκτες έχουν μόνο δύο προπονήσεις. Αυτό δεν είναι όμως δικαιολογία, οι συνθήκες είναι ίδιες για όλες τις ομάδες».

Το στυλ παιχνιδιού: «Ο τρόπος παιχνιδιού εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Κόντρα στην Ιταλία θα παίξεις πιο προσεκτικά και απέναντι σε μικρότερες ομάδες θα αγωνιστείς πιο ανοιχτά. Πέρσι παίζαμε με 3 πίσω. Τώρα παίζουμε με 4. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Κοιτάζουμε να βοηθάμε όσο περισσότερο τους παίκτες».

Τις πρώτες του εντυπώσεις ως ομοσπονδιακός προπονητής: «Μέχρι τώρα μου αρέσει. Αρκετή ανάλυση. Θυμάμαι να έχω μιλήσει με τον Ρομπέρτο Μαρτίνες που είναι στο Βέλγιο και τον Γκιγκς που ήταν στην Ουαλία για να μου πουν τη γνώμη τους. Όταν έρχεται διακοπή μετά από νίκη είναι καλά αλλά το θέμα είναι όταν χάνεις και πρέπει να περιμένεις δύο μήνες για το επόμενο παιχνίδι. Είναι διαφορετικό αλλά μπορώ να επιλέγω συγκεκριμένους παίκτες. Αυτή είναι η διαφορά, μπορούμε να επιλέγουμε συγκεκριμένους παίκτες ανάλογα τα παιχνίδια και τις περιστάσεις.Για τους παίκτες: «Οι παίκτες έχουν πολλές επιτυχίες ατομικά σε διαφορετικές χώρες φέτος. Και έρχονται όλοι μαζί έχοντας μομέντουμ, κίνητρο και αυτοπεποίθηση. Είναι στο χέρι μου να δημιουργήσω ένα καλό σύνολο. Έχουμε μπροστά μας τέσσερα παιχνίδια. Είναι σημαντικό γιατί όταν περνάω χρόνο με τους παίκτες, αρχίζω να τους γνωρίζω προσωπικά και αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Τους ξέρω σαν ονόματα αλλά θέλω να τους μαθαίνω περισσότερο και ως χαρακτήρες».

Για το παιχνίδι με την Β. Ιρλανδία: «Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Εάν μου πείτε αύριο ότι χάνουμε και μετά θα νικήσουμε τα επόμενα ματς και θα πάρουμε τον όμιλο το υπογράφω. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο παιχνίδι. Μου πήρε χρόνο να καταλάβω το Nations League όντας απ’ έξω. Τώρα που είμαι μέσα, βλέπω το ενδιαφέρον για κάποιες ομάδες. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι χαμηλά στην βαθμολογία της FIFA και να προσπαθείς να προκριθείς σε μεγάλη διοργάνωση έχοντας να αντιμετωπίσεις 2-3 μεγάλες ομάδες. Είναι πρακτικά αδύνατον. Και μετά έρχεται το Nations League σε τοποθετηθεί σε επίπεδα με ομάδες κοντινής δυναμικής που πρέπει να κερδίσεις. Υπάρχει περισσότερη πίεση αλλά νομίζω ότι είναι καλό αυτό».

Για τις επιτυχίες με το εθνόσημο: «Εγώ πήγα σε ένα Κόπα Αμέρικα και το πήρα. Αυτό ήταν. Να μετανιώνω ή να μου λείπει κάτι; Ναι δεν πήγα σε Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά όταν κερδίζεις τίτλο με την Εθνική σου ομάδα, αυτό δε συγκρίνεται με τίποτα».

Για τη φιλοσοφία της Εθνικής: Μερικές φορές προσπαθούμε να μάθουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην ομάδα. Το στυλ των παικτών, αλλά πρέπει να προσαρμοστείς στην ιστορία της Ελλάδας, τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών. Έχω εμπειρία γιατί υπήρξα προπονητής στην ΑΕΚ πριν μερικά χρόνια και έχω δει πράγματα από μέσα. Περνάω χρόνο βλέποντας παιχνίδια και προπονήσεις ελληνικών συλλόγων. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ, αλλά θες νίκες για να έχεις χρόνο. Η ιδέα είναι να επιλέγουμε τους κατάλληλους παίκτες για τα παιχνίδια. Εξαρτάται και από το μομέντουμ των παικτών. Το έχεις στο μυαλό σου. Στους συλλόγους θέλεις να χτίσεις μια φιλοσοφία, ενώ πρέπει να χρησιμοποιείς και το μομέντουμ που έχουν οι ποδοσφαιριστές ανάλογα την περίοδο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.