Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: «Αυτοκτόνησε» η Κύπρος στο Μπέλφαστ

Nations League: «Αυτοκτόνησε» η Κύπρος στο Μπέλφαστ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2022 17:56
Η Κύπρος με δύο γκολ του Κακουλλή προηγούνταν με 2-0 επί της Β. Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ κρατώντας στα χέρια της μια μεγάλη νίκη, όμως η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων κι έτσι το θρίλερ για την 3η θέση στον όμιλο παραμένει σε εξέλιξη.

Η Εθνική Ελλάδας παλεύει με το Κόσοβο για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της League C στο Nations League, ωστόσο την ίδια ώρα η Κύπρος δίνει τη δική της μάχη με την Β. Ιρλανδία για την αποφυγή της τελευταίας θέσης που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής/υποβιβασμού.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου βρέθηκε «αγκαλιά» με «διπλό» παραμονής στο Μπέλφαστ, προηγούμενη με 2-0 της Β. Ιρλανδίας, όμως οι Βρετανοί ισοφάρισαν σε 2-2 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και όλα παραμένουν ανοικτά για την 3η θέση, με τις δύο αντιπάλους να ισοβαθμούν στους 2 βαθμούς.

Η Βόρεια Ιρλανδία μπήκε καλύτερα στο ματς χωρίς όμως να φανεί ιδιαίτερα απειλητική. Η Κύπρος ισορρόπησε μετά το πρώτο 20λεπτό, απείλησε στο 24’ με ένα επικίνδυνο γύρισμα του Παναγιώτου και στο 32’ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κακουλλή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χάμπου. Ήταν το πρώτο της γκολ στον όμιλο μετά από τρία παιχνίδια. Μετά το 1-0, οι Βρετανοί πίεσαν στην προσπάθεια να ισοφαρίσουν και είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ των Ντέιβις (37’) και Μακμέναμιν (43’) αλλά ο Χριστοδούλου πραγματοποίησε ισάριθμες επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Κύπρο, καθώς στο 51’ ο Κακουλλής σκόραρε από κοντά μετά από πάρε-βάλε του Τζιωνή και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η συνέχεια άνηκε στην Β. Ιρλανδία, η οποία πίεσε ασφυχτικά στην προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς και τα κατάφερε στο 71’ με τον ΜακΝέρ, ο οποίος επωφελήθηκε από τις κόντρες και σκόραρε με κοντινό πλασέ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πολιορκούν, «άγγιξαν» το 2-2 στο 77’ με σουτ του Τσαρλς το οποίο «έβγαλε» ο Χριστοδούλου και στο ίδιο λεπτό είχαν δοκάρι με λόμπα του ΜακΓκιν. Η πίεση τους απέδωσε καρπούς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Έβανς να ισοφαρίζει σε 2-2 με κοντινή κεφαλιά, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν πλέον για το φινάλε του ομίλου, όλα μένουν ανοιχτά για την 3η θέση. Στα ματς του Σεπτεμβρίου, η Κύπρος υποδέχεται την Ελλάδα στην Λευκωσία και τρεις μέρες μετά παίζει στην Πρίστινα με το Κόσοβο. Μένει να φανεί αν θα συνεχίσει να έχει στον πάγκο της τον Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος βρίσκονταν σε δύσκολη θέση πριν το παιχνίδι στο Μπέλφαστ. Από την άλλη, η Β. Ιρλανδία υποδέχεται το Κόσοβο στο Μπέλφαστ και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Ελλάδα επί ελληνικού εδάφους.

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Mπάρακλαφ): Γκάρσον, Έβανς, Μπράουν, Μπάλαρντ, Σπένσερ (69′ Μπράντλεϊ), Λέιβερι (59′ Γουάιτ), Μακνάιαρ, Ντέιβις, Τσαλρς (59′ Τόμπσον), Μακμέναμιν (69′ Μαγκίν), Λάφερτι (Ντ. Τσαρλς).

ΚΥΠΡΟΣ (Κωστένογλου): Χριστοδούλου, Αρτυματάς, Γκόγκιτς, Λαΐφης (68′ Ν. Ιωάννου), Πίττας (46′ Φιλιώτης), Τζιωνής (58′ Παπουλής), Κάστανος, Χάμπος, Παναγιώτου, Χριστοφή, Κακουλλής (78′ Κατελάρης).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.