Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σοκ στην Μπορντό: Υποβιβάζεται στην 3η κατηγορία λόγω χρεών!

Σοκ στην Μπορντό: Υποβιβάζεται στην 3η κατηγορία λόγω χρεών!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2022 20:37
Η Μπορντό υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των Γιρονδίνων. Μια εβδομάδα για να ασκήσει έφεση έχει η γαλλική ομάδα.

Τις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας της ζει η Μπορντό. Η ιστορική γαλλική ομάδα υποβιβάστηκε αγωνιστικά στην Λιγκ 2 στο φινάλε της φετινής σεζόν έπειτα από μια καταστροφική σεζόν στην οποία τερμάτισε τελευταία και δέχτηκε 91 γκολ! Ωστόσο η κατηφόρα συνεχίζεται!

Η DNCG, ο οικονομικός επόπτης του γαλλικού ποδοσφαίρου, πήρε σήμερα (14/6) το απόγευμα την απόφαση να υποβιβάσει την Μπορντό στην τρίτη κατηγορία λόγω της οικονομικής κατάστασης των Γιρονδίνων.

Η Μπορντό θα έχει μια εβδομάδα για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ενώ άλλες δύο εβδομάδες αργότερα θα παρουσιάσει την κατάστασή της σε άλλη ακρόαση με την DNCG.

Η RMC Sport ανέφερε ότι το έλλειμμα του συλλόγου είναι 40 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος, Ζεράρ Λόπεζ αναμένεται να ασκήσει έφεση επί της απόφασης. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η διοίκηση της ομάδας πρέπει να βρει 22 εκατ. ευρώ μέσα σε επτά ημέρες ώστε να γλιτώσει την παραμονή.

Εάν η απόφαση υποβιβασμού της Μπορντό διατηρηθεί και μετά την έφεση, τότε τη θέση της στην Λιγκ 2 θα πάρει η Βιλεφράνς, η οποία έχασε τα μπαράζ ανόδου/υποβιβασμού από την Κεβιγί.

Η Μπορντό είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα του γαλλικού ποδοσφαίρου, μετρώντας έξι πρωταθλήματα, με τελευταίο αυτό του 2009. Έχει κερδίσει επίσης τέσσερα Κύπελλα, τρία Λιγκ Καπ και τρία Σούπερ Καπ Γαλλίας. Έχει να επιδείξει επίσης μια συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1996, μια κατάκτηση Κυπέλλου Ιντερτότο το 1995 και δύο παρουσίες στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τελευταία αυτή της σεζόν 2009-10 αποκλείοντας στους «16» τον Ολυμπιακό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.