Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποχώρησε ο Γκιγκς από την Εθνική Ουαλίας

Αποχώρησε ο Γκιγκς από την Εθνική Ουαλίας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/6/2022 23:08
Ο Ράιαν Γκιγκς ανακοίνωσε την παραίτηση του από τον πάγκο της Εθνικής Ουαλίας κι έτσι ο Ρόμπερτ Πέιτζ αναλαμβάνει και τυπικά ρόλο πρώτου προπονητή, αφού είναι αυτός που καθοδηγεί τους «δράκους» από τον Νοέμβριο του 2020.

Οριστικά παρελθόν από την Εθνική Ουαλίας αποτελεί ο Ράιαν Γκιγκς. Ο 48χρονος πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από τους «δράκους» κι έτσι ο Ρόμπερτ Πέιτζ θα καθοδηγήσει την ομάδα στο Μουντιάλ του Κατάρ. «Αποχωρώ από τη θέση μου ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών της Ουαλίας. Ήταν τιμή και προνόμοιο να προπονώ αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο Γκιγκς

Ο παλαίμαχος σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέλαβε τον τιμόνι της Εθνικής Ουαλίας τον Γενάρη του 2018 αλλά τον Νοέμβριο του 2020 αναγκάστηκε να αφήσει το πόστο του μετά τις κατηγορίες επίθεσης εις βάρος δύο γυναικών.

Ο Γκιγκς κατηγορείται για ελεγκτική και καταναγκαστική συμπεριφορά εναντίον της πρώην κοπέλας του Κέιτ Γκρέβιλ μεταξύ Αυγούστου 2017 και Νοεμβρίου 2020 και για την επίθεση της μικρότερης αδερφής της, Έμμα Γκρέβιλ, στο σπίτι του στο Γόρσλϊ του Ευρύτερου Μάντσεστερ, την 1η Νοεμβρίου 2020. Ο Γκιγκς αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος. Η δίκη έχει οριστεί να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες από τις 8 Αυγούστου.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια στον «πάγο» ο Γκιγκς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική Ουαλίας. Όλο αυτό το διάστημα, καθήκοντα πρώτου τεχνικού είχε αναλάβει ο Ρόμπερτ Πέιτζ, ο οποίος μάλιστα οδήγησε τους «δράκους» σε τελική φάση Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια. Ο 47χρονος μονιμοποιείται πλέον ως πρώτος τεχνικός.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.