Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σάμουελ Ετό: Τιμωρήθηκε με 22 μήνες φυλάκισης για φοροδιαφυγή

Σάμουελ Ετό: Τιμωρήθηκε με 22 μήνες φυλάκισης για φοροδιαφυγή

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2022 00:02
Ο παλαίμαχος θρύλος του Καμερούν Σαμουέλ Ετό ομολόγησε την ενοχή του για φορολογική απάτη 3,2 εκατομμυρίων λιρών που αφορούσε τα δικαιώματα εικόνας του ενώ έπαιζε για την Μπαρτσελόνα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή.

Την ενοχή του για φορολογική απάτη παραδέχτηκε ο Σαμουέλ Ετό, με τον θρυλικό Καμερουνέζο επιθετικό να καταδικάζεται με ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή από το δικαστήριο Θιουδάδ Ντε Λα Τζαστίσια στην Βαρκελώνη.

Ο τέσσερις φορές Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς ομολόγησε την ενοχή του για φορολογική απάτη 3,2 εκατομμυρίων λιρών που αφορούσε τα δικαιώματα εικόνας του ενώ έπαιζε για την Μπαρτσελόνα. Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον 41χρονο ότι δεν δήλωσε εισόδημα από τη μεταβίβαση δικαιωμάτων εικόνας μεταξύ 2006 και 2009.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Ετό μεταβίβασε τα δικαιώματα εικόνας του σε μια εταιρεία με έδρα την Ουγγαρία, στην οποία δήλωσε τα κέρδη του, όπου ο φορολογικός συντελεστής είναι ένας από τους «χαμηλότερους στην Ευρώπη».

Όπως αποφασίστηκε, πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που χρωστάει, μαζί με πρόστιμο 1,55 εκατομμυρίων λιρών.

«Παραδέχομαι τα γεγονότα και θα πληρώσω αυτό που οφείλω, αλλά ας γίνει γνωστό ότι τότε ήμουν απλώς παιδί και ότι έκανα πάντα αυτό που ο πρώην ατζέντης μου Χοσέ Μαρία Μεσάλες, τον οποίο θεωρούσα πατέρα, μου ζήτησε να το κάνω εκείνη τη στιγμή», είπε ο Ετό στο δικαστήριο.

Ο Ετό είναι ο τελευταίος σε μια μακρά λίστα ξένων παικτών και προπονητών που έχουν διωχθεί για φορολογική απάτη στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Ζοσέ Μουρίνιο και Νεϊμάρ.

Ο 41χρονος, που πλέον διατελεί πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Καμερούν, εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα το 2004, σε ηλικία 23 ετών. Έπαιξε επίσης σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Τσέλσι και Έβερτον κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πριν αποσυρθεί το 2019.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.