Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα - ΗΠΑ 16-11: Οι μάγκες του Βλάχου ξανά στην τετράδα (video)

Ελλάδα - ΗΠΑ 16-11: Οι μάγκες του Βλάχου ξανά στην τετράδα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/6/2022 15:11
Την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης πανηγυρίζει η Εθνική Ανδρών Πόλο, καθώς νίκησε πανάξια τις ΗΠΑ με 16-11 και θα βρεθεί ξανά στους αγώνες για τα μετάλλια.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου παρά την ατυχία και τον τραυματισμό του βασικού τερματοφύλακα Μανώλη Ζερδεβά, κατόρθωσε να κυριαρχήσει πλήρως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και να γίνει η πρώτη εθνική ομάδα που τσέκαρε το εισιτήριό της για την τετράδα. Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από τον βραδινό (22.00) ημιτελικό μεταξύ της διοργανώτριας Ουγγαρίας και της πάντοτε υπολογίσιμης Ιταλίας.



Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον προημιτελικό, καθώς με δύο γρήγορα γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά προηγήθηκε 2-0 και φάνηκε να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα. Η πρώτη αντίδραση των Αμερικανών ήρθε στο τέταρτο λεπτό με τον Μπόουεν να μειώνει σε 2-1. Παρ' όλα αυτά η Εθνική απάντησε άμεσα και ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν το αποτέλεσμα στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου.

Η κατάσταση όμως άλλαξε ριζικά στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Κι αυτό συνέβη μεταξύ άλλων λόγω του τραυματισμού του τερματοφύλακα Μανώλη Ζερδεβά, με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να παίρνει τη θέση του. Η άμυνα των διεθνών χαλάρωσε και οι Αμερικάνοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν σε κάθε επίθεση σκόραραν κι από τη στιγμή που ισοφάρισαν σε 4-4, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου που τις βρήκε ισόπαλες 7-7.



Ήταν φανερό ότι λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, δεν θα μπορούσαν οι δύο ομάδες να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς επιθετικά και στο τρίτο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κέρδισε πέναλτι και προηγήθηκε με 8-7 χάρη στην εύστοχη εκτέλεσή του από τον Βλαχόπουλο. Η άμυνα λειτουργούσε εξαιρετικά ακόμα και στον παίκτη λιγότερο και η «γαλανόλευκη» χάρη σε τέρμα του Γούβη προηγήθηκε 9-7. Η ελληνική κυριαρχία συνεχιζόταν στην πισίνα της Βουδαπέστης και ο Βλαχόπουλος «έγραψε» το 10-7, ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου μέρους της «ναυμαχίας». Μάλιστα η Εθνική δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μπήκε με ξεκάθαρο προβάδισμα στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Το μομέντουμ ήταν πια με το μέρος της Εθνικής Ελλάδας και ο Νικολαΐδης με υπέροχο γκολ από θέση φουνταριστού της έδωσε «αέρα» τεσσάρων τερμάτων και πλέον τα πάντα έμοιαζαν να έχουν κριθεί. Περίπου επτά λεπτά πριν το τέλος ο Καλογερόπουλος στον -άριστα σχεδιασμένο- παίκτη παραπάνω «έγραψε» το 12-7 και η πρόκριση είχε έρθει επί της ουσίας, καθώς έμενε να γίνει γνωστό το τελικό αποτέλεσμα.

Οι άμυνες χαλάρωσαν στη συνέχεια μια και όλα είχαν κριθεί και στο φινάλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θριάμβευσε με 16-11.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 7-7, 10-7, 16-11

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Χόλαντ, Βάινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρούβελ 1, Ντάουμπε 3, Έχρχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.