Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ξεκινά η δικαστική διαμάχη FIFA/UEFA και European Super League

Ξεκινά η δικαστική διαμάχη FIFA/UEFA και European Super League

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
8/7/2022 15:34
Το επόμενο επεισόδιο της κόντρα FIFA και UEFA με την European Super League θα «παιχτεί» στα δικαστήρια με την έναρξη της εκδίκασης να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης είναι προγραμματισμένες οι ακροάσεις στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο για την ευρωπαϊκή Super League (ESL), σχεδόν δεκαπέντε μήνες μετά την αναγγελία της διοργάνωσης, η οποία όμως «ναυάγησε».

Από τη μια πλευρά θα βρίσκονται, UEFA, FIFA, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ, η ECA, ομοσπονδίες, λίγκες, παίκτες, φίλαθλοι και περίπου είκοσι κυβερνήσεις, και από την άλλη, οι τρεις εναπομείναντες σύλλογοι που υποστηρίζουν την ESL, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Όπως επισημαίνει η ιταλική αθλητική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport", στόχος των τριών «μετόχων» της ευρωπαϊκής Super League είναι να καταδείξουν την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της UEFA, προκειμένου να μην έχει το μονοπώλιο στη διοργάνωση τουρνουά. Μια αρκετά περίπλοκη προσπάθεια δεδομένου ότι η UEFA αναδιανέμει σχεδόν το 100% των εσόδων της σε ομοσπονδίες και συλλόγους.

Τη Δευτέρα θα μιλήσουν πρώτα οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής Super League και μετά θα υπάρξουν ομιλίες από UEFA, FIFA, λίγκες, κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει στη συνέχεια η συζήτηση με τις ερωτήσεις των 15 δικαστών του Δικαστηρίου της ΕΕ προς τους συμμετέχοντες.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.