Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλ Ντουχαΐλ-Παναθηναϊκός 0-1: Άρεσαν και πάλι οι «πράσινοι» (video)

Αλ Ντουχαΐλ-Παναθηναϊκός 0-1: Άρεσαν και πάλι οι «πράσινοι» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/7/2022 20:52
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Αλ Ντουχαΐλ στο δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους και έδειξε για άλλη μία φορά καλά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Οι «πράσινοι» με ένα εύστοχο πέναλτι του Αϊτόρ στο 44' πήρε τη νίκη σε ένα παιχνίδι που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Από την άλλη η ομάδα του Ερνάν Κρέσπο ακολούθησε σε αρκετά σημεία τον ρυθμό του «τριφυλλιού» αλλά τις καλές της προσπάθειες σταμάτησαν οι Λοντίγκιν και Μπρινιόλι.

Επίθεση από τα άκρα και προβάδισμα με πέναλτι

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έδειξαν να μπαίνουν με όρεξη στο παιχνίδι και μόλις στο 4' απείλησαν με τους Παλάσιος και Ιωαννίδη, το σουτ του πρώτου χτύπησε όμως πάνω σε αντίπαλο αμυντικό ενώ ο δεύτερος γύρισε ωραία αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Αλ Ντουχαΐλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά ο Λοντίγκιν με διπλή προσπάθεια κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε όλο και πιο πολύ την απόδοση του και στο 29' έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Αϊτόρ έδωσε ωραία στον Γκάνεα στα αριστερά, αυτός γύρισε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Καρλίτας πλάσαρε λίγο άουτ.



Τέσσερα λεπτά μετά μάλιστα και πάλι το «τριφύλλι» αναπτύχθηκε από αριστερά, ο Γκάνεα είχα για άλλη μία φορά σωστή επιλογή όμως το σουτ του Αϊτόρ με το δεξί ήταν άστοχο. Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιτεθούν αλλά δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους για την εστία του Λοντίγκιν, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έψαχνε να απειλήσει από τα άκρα.Σε μία επίθεση του στο 43' ο Παλάσιος βγήκε από τα δεξία, κέρδισε μία κόντρα και στη συνέχεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.



Σοβαρός χωρίς να απειληθεί

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στην επανάληψη, είχε την μπάλα στα πόδια του και έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 στο 58', όταν ο Παλάσιος πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά.



Η Αλ Ντουχαΐλ ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να βρει την ισοφάριση. Στο 68' ο Ολούνγκα εκμεταλλεύτηκε το λάθος της «πράσινης» άμυνας και έφυγε απέναντι από τον Μπρινιόλι ο οποίος όμως έβαλε πολύ σωστά το σώμα του και έδιωξε σε πλάγιο άουτ. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Αϊμέν αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα είχε και χαμηλότερο ρυθμό αλλά στο 80' ο Καμπετσής έκλεψε την μπάλα, έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε δεύτερο τέρμα.

Παναθηναϊκός: (Α' Ημίχρονο) Λοντίγκιν, Γκάνεα, Πούγγουρας, Σένκεφλεντ, Βαγιαννίδης, Αλεξανδρόπουλος,, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Παλάσιος Καρλίτος, Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός: (Β' Ημίχρονο) Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφλεντ (63' Σιδεράς), Χουάνκαρ Αλεξανδρόπουλος (63' Φρόκου), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος (63' Σαρδέλης), Αϊτόρ (63' Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (63' Καμπετσής).



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.