Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η ΑΕΚ προγραμματίζει για τις 17 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του νέου γηπέδου

Η ΑΕΚ προγραμματίζει για τις 17 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του νέου γηπέδου

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/7/2022 11:27
Στην ημερομηνία που θα επιθυμούσαν να διεξαχθούν τα εγκαίνια του νέου σπιτιού της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρονται να έχουν καταλήξει στην ΑΕΚ.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας, επιθυμεί να εγκαινιάσει η ΑΕΚ την «OPAP Arena», επιστρέφοντας στην φυσική της έδρας μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Σϋμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δικέφαλος», στην Ένωση προσανατολίζονται να καταθέσουν σχετικό αίτημα ώστε να δώσουν εκεί την ημερομηνία το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους, με ομάδα που δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αφού 17 Σεπτεμβρίου είναι Σάββατο και το τριήμερο 13,14,15 υπάρχει αγωνιστική για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κόνφερενς Λιγκ, όπου μπορεί να συμμετέχουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης.

Σε περίπτωση πάντως που παίξουν εκτός έδρας, οι «κιτρινόμαυροι» θα ζητήσουν το ματς να διεξαχθεί Παρασκευή (16/9), ώστε την επόμενη ημέρα να πραγματοποιηθεί η γιορτή των εγκαινίων, παροουσία όλης της ομάδας.

Μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο επίσημο αίτημα λοιπόν που κατέθεσε η Α.Ε.Κ. στην πρόσφατη συνεδρίαση της Super League, ζήτησε να μην παίξει με κάποια από τις ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη), την αγωνιστική που θα διεξαχθεί (17-18 Σεπτεμβρίου). Δεν την ενδιέφερε αν θα είναι εντός ή εκτός έδρας το ματς της. Διότι ακόμα και εκτός έδρας να παίζει, όπου και αν είναι αυτό, θα έχει «ελεύθερο» το Σάββατο, που είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του «ΝΑΟΥ» μας», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ και συνεχίζει:
«Γιατί προχώρησε σε αυτό το αίτημα η Α.Ε.Κ.; Διότι πολύ απλά αν παίξει με μία ομάδα που δε θα έχει ευρωπαϊκές «υποχρεώσεις», θα έχει τη δυνατότητα -και... προκαταβολικά τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου της- το ματς να γίνει την Παρασκευή, ώστε όλη η ομάδα να δώσει το «παρών» το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας στη μεγάλη γιορτή που θα γίνει για την επιστροφή στο «σπίτι» μας μετά από 19 και πλέον χρόνια «ξεριζωμού» και «προσφυγιάς»!
Σε αντίθετη περίπτωση (αν παίζαμε δηλαδή με μία από τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη) αυτό δε θα ήταν εφικτό, διότι το τριήμερο 13, 14 και 15/9, είναι προγραμματισμένη η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των Champions League, Europa League, Conference League και δε θα υπήρχε το απαραίτητο χρονικό «περιθώριο» για να... ξεκουραστούν».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.