Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Συγκλονιστική Ντρισμπιώτη, 4η θέση στα 35 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! (video)

Συγκλονιστική Ντρισμπιώτη, 4η θέση στα 35 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/7/2022 19:37
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε στην 4η θέση στα 35 χλμ. βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ 2:41:58.

Συγκινητική εμφάνιση από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία ξεπέρασε τον εαυτό της και τερμάτισε 4η στα 35 χλμ. βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον μένοντας 81 δευτερόλεπτα μακριά από το βάθρο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια με εκπληκτικό ντεμαράζ στα τελευταία 5 χιλιόμετρα πέρασε 4η το νήμα κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ με 2:41.58.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της μετά την 8η θέση που είχε κατακτήσει στα 20 χλμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Η Ντρισμπιώτη ταξίδεψε στο Όρεγκον με 2.47.48 από τις 23 Ιανουαρίου του 2022, που ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα μέχρι σήμερα και το βελτίωσε με μια συγκλονιστική επίδοση. Η 38χρονη αθλήτρια κατάφερε τα τελευταία χρόνια να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό της επίπεδο και στο τέταρτο παγκόσμιο της καριέρας της να πετύχει τη μεγαλύτερη δική της διάκριση, αλλά και τη σημαντικότερη της χώρας μας στα αγωνίσματα του βάδην.

Μέχρι σήμερα την καλύτερη εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 20χλμ. βάδην, είχε η Αθήνα Παπαγιάννη, που ήταν έκτη το 2005 στο Ελσίνκι, ενώ στο Παρίσι το 2003 η Αθανασία Τσουμελέκα ήταν στην έβδομη θέση.

«Δεν έχω να περιγράψω τη χαρά μου. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία κούρσα. Πήγα προπονηση στο τέλος έδωσα το ρυθμό για να βρω τις θέσεις που έπρεπε. Ήξερα ότι μπορούσα να κάνω μια γρήγορη κούρσα αλλά όχι τόσο γρήγορη. Ένα πολύ μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ. Ήταν πολύ ωραίες οι συνθήκες, ήταν από τις αγαπημένες μου κούρσες. Νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένη, έχω δουλέψει πολύ με τον προπονητή μου. Ήταν μια πάρα πολύ γρήγορη κούρσα. Πήγα από την αρχή γρήγορα, δεν ήξερα αν θα αντέξω το ρυθμό αλλά ένιωθα πάρα πολύ καλά. Νιώθω ικανοποίηση και μόνο για ένα τόσο μεγάλο ρεκόρ και για τη θέση δεν το συζητώ, μια από τις μεγαλύτερες θέσεις που θα μπορούσα να πάρω ποτέ. Και οι τρεις πρώτες έκαναν το νταμπλ, φοβερές και οι τρεις, τις θαυμάζω και μακάρι να τις φτάσω», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ελληνίδα αθλήτρια που στοχεύει πλέον σε μια υψηλή θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.





Η Γκαρσία Λεόν από το Περού μετά τα 20 χλμ. έγινε πρωταθλήτρια κόσμου και στα 35 χλμ. με την 3η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στις 2:39. Μάλιστα τα μετάλλια στα 35 χλμ. πήγαν στις ίδιες αθλήτριες και με την ίδια σειρά όπως και στον αγώνα των 20 χλμ. Η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο διπλασίασε τα ασημένια μετάλλια τερματίζοντας σε 2:40:03 και η Κινέζα Σιτζέ Κιενγιάνγκ τα χάλκινα (2:40.37).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.