Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά η Αγγλία, νίκησε στον τελικό τη Γερμανία (video)

Euro Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά η Αγγλία, νίκησε στον τελικό τη Γερμανία (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
31/7/2022 22:09
Την κατάκτηση του πρώτου Euro της ιστορίας της πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής (31/7) η Εθνική Γυναικών της Αγγλίας η οποία επικράτησε -μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό- με 2-1 της Γερμανίας στην παράταση.

Η αναμέτρηση διεξήχθη μπροστά σε 87.192 οπαδούς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης στην ιστορία Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε επίπεδο γυναικών αλλά και ανδρών.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ιστορικού ματς, οι Αγγλίδες κατάφεραν να προηγηθούν με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ της Τουν στο 62', ωστόσο οι Γερμανίδες δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσουν κι έφτασαν στην ισοφάριση στο 79' με τη Μαγκούλ.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση κι εκεί η Αγγλία αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και πιο τυχερή, με την Κέλι να σκοράρει στο 110' και να χαρίζει το τρόπαιο στις οικοδέσποινες της διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Εθνική Γυναικών της Αγγλίας κατακτάει το Euro, με την Ολλανδία και τη Σουηδία να μετρούν επίσης από ένα τρόπαιο.

Δύο φορές έχει ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης η Νορβηγία, με τη Γερμανία να είναι η απόλυτη κυρίαρχος με οκτώ τίτλους, κάτι που μειώνει κάπως τη στεναχώρια των «πάντσερ» για τον χαμένο τελικό.

Αγγλία: (Σαρίνα Γουίγκμαν): Έρπς, Μπόυνζ, Μπράιτ, Γουίλιαμσον, Ντέιλι (88' Γκρίνγουντ), Στάνγουεϊ (89' Σκοτ), Γουάλς, Μιντ (64' Κέλι), Κίρμπι (55' Τουν), Χεμπ (120' Πάρις), Γουάιτ (56' Ρούσο)

Γερμανία (Μαρτίνα Βος-Τέλκενμπουργκ): Φρομς, Γκουίν, Χέντριχ, Χέγκερινγκ (103' Ντούρσουν-Κάγεχ), Ράουχ (113' Λάτβαϊν), Μαγκούλ (91' Ντάλμαν), Ομπερντοφ, Ντέμπριτς (73' Λόμαν), Χουτ, Σούλερ (67' Ανιγιόμι), Μπράντ (46' Βάσμουτ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.