Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης 2-0: Με την πλάτη στον τοίχο πλέον οι «κίτρινοι»

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης 2-0: Με την πλάτη στον τοίχο πλέον οι «κίτρινοι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/8/2022 21:57
Ο Άρης ηττήθηκε με 2-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, πληρώνοντας τα ανασταλτικά του προβλήματα, και έχει πλέον πολύ δύσκολο έργο για την πρόκριση στα πλει-οφ του Κόνφερενς Λιγκ εν όψει της ρεβάνς στο «Κλ. Βικελίδης». Γιοβάνοβιτς (29’) και Ζάχαβι (85’) τα γκολ των Ισραηλινών, μεγάλη εμφάνιση από Κουέστα για την ομάδα του Μπούργος, που είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία σε κενή εστία στο 90+5’ για να μειώσει.

Δυσκολεύει σημαντικά το έργο πρόκρισης του Άρη μετά την ήττα με 2-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Οι «κίτρινοι» βρίσκονταν σε δεύτερο ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έμειναν «όρθιοι» χάρη στις μεγάλες επεμβάσεις του Κουέστα, όμως το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν στο 85’ τους βάζει σε δύσκολη θέση στη μάχη για την πρόκριση στα πλει-οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι Θεσσαλονικείς, που στο φινάλε του αγώνα σπατάλησαν τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Καμάτσο για να μειώσουν σε 2-1, καλούνται να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα τους στην προσπάθεια για την μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Κλ. Βικελίδης».

Να σημειωθεί πως η ομάδα του Μπούργος είχε δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Ολλανδού Ντένις Χίγκλερ ο οποίος άφησε ατιμώρητα τα σκληρά μαρκαρίσματα των Ισραηλινών, χαρίζοντας αρκετές κίτρινες κάρτες αλλά και αποβολή του Σάμποριτ στο δεύτερο μέρος.

Το ματς:


Υπεροχή της Μακάμπι από τα πρώτα λεπτά

Ο Χερμάν Μπούργος άλλαξε τον σχηματισμό του σε σχέση με τα παιχνίδια με την Γκόμελ, παρατάσσοντας τους «κίτρινους» σε σχηματισμό 4-2-3-1. O Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια και τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν στην τετράδα της άμυνας. Οι Ντουκουρέ και Νταμπό ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή, Μαντσίνι και Ιτούρμπε στα δύο άκρα και ο Ματέο Γκαρσία πίσω από τον σέντερ φορ Γκρέι.

Η Μακάμπι ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα κιόλιας λεπτά και δεν άργησε να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις προς την εστία του Άρη. Οι Ισραηλινοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 9’ όταν από βαθιά μπαλιά στην «καρδιά» της άμυνας, ο Κανικόβσκι τσίμπησε την μπάλα, όμως ο Κουέστα βγήκε γρήγορα και έδιωξε την τελευταία στιγμή. Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με διαγώνιο σουτ του Σαμπορίτ που «έβγαλε» σωτήρια ο γκολκίπερ του Άρη, ενώ στο 23’ ο Ισπανός πορτιέρο βγήκε νικητής σε κοντινή προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς. Λίγο νωρίτερα (19’) είχε προηγηθεί η πρώτη απειλή των «κίτρινων» με έναν σουτ του Μαντσίνι στην αντεπίθεση το οποίο δεν ανησύχησε τον Πέρετζ.

Το κέντρο απουσίαζε και το γκολ ήρθε στο 29'

Η ομάδα του Μπούργος αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στις βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, ενώ υπέπιπτε και σε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Από ένα τέτοιο προέκυψε και το 1-0 της Μακάμπι στο 29’, με τον Κανισόβσκι να φεύγει στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή να δίνει στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος από κοντά δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Δύο λεπτά μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στην κόντρα με σουτ του Κούβας το οποίο όμως πέρασε άουτ. Παρά το γκολ, η Μακάμπι συνέχιζε να είχε την κατοχή, με τον Άρη να απειλεί μονάχα στο φινάλε του ημιχρόνου με ένα δυνατό σουτ του Μαντσίνι (44’) που πέρασε άουτ.

Ο Κουέστα κράταγε μόνος του τον Άρη

Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τους δύο προπονητές να μην προχωρούν σε αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, η Μακάμπι διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο και στο 49’ «άγγιξε» το 2-0 με σουτ του Χόζες από πλάγια θέση, όμως ο Κουέστα έκανε άλλη μια καθοριστική επέμβαση. Δύο λεπτά μετά ο Μπούργος προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τον Μάνου Γκαρθία αντί του Ματέο Γκαρσία, με τον Ισπανό να κάνει ντεμπούτο. Ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του αλλά στο 59’ η Μακάμπι είχε νέα καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Μπιτόν που πέρασε λίγο άουτ.

Ο Μπούργος βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά, πέρασε τους Πάλμα και Καμάτσο αντί των Ιτούρμπε και Μαντσίνι. Από την πλευρά του, ο Ίβιτς έριξε στο ματς τον αστέρα Ζάχαβι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του στην Μακάμπι και λίγο μετά την είσοδο του «άγγιξε» το γκολ στο 67’ με κοντινή κεφαλιά, που «έβγαλε» ο Κουέστα. Δευτερόλεπτα μετά η Μακάμπι απείλησε σουτ του Κλοχ που έφυγε λίγο έξω, ενώ δύο λεπτά μετά ο γκολκίπερ του Άρη βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Πέριτσα.

Το cooling break που ακολούθησε για να δροσιστούν οι παίκτες λειτούργησε ως… time out για τον Άρη ώστε να ανασυνταχτεί, αφού η Μακάμπι πίεζε ασφυχτικά για ένα δεύτερο τέρμα, εκμεταλλευόμενη τα πολλά προβλήματα των φιλοξενούμενων που αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα. Με την επανέμαρξη του αγώνα οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» την ισοφάριση με ένα μακρινό σουτ του Καμάτσο το οποίο βρήκε σε σώματα και πήρε ψηλοκρεμαστή πορεία αναγκάζοντας τον Πέρετζ να διώξει σωτήρια. Οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να κρατήσουν περισσότερο μπάλα και να βγουν από την περιοχή τους, απειλώντας ξανά στο 83’ με ένα σουτ του Πάλμα που κόντραρε σε πόδια αντιπάλων.

Ο Ζάχαβι τιμώρησε την «κίτρινη» άμυνα

Κι εκεί που ο Άρης είχε αναθαρρήσει, ήρθε το 2-0 της Μακάμπι, με τον Ζάχαβι να τιμωρεί την άμυνα της ελληνικής ομάδας. Στο 85', ο Πέριτσα διένυσε αρκετά μέτρα έχοντας ξεφύγει από τον Μπράμπετς και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ζάχαβι, ο οποίος δεν πιέστηκε από τον Φαμπιάνο και εκτέλεσε από τη μικρή περιοχή τον Κουέστα κάνοντας το 2-0.

Απίθανη χαμένη ευκαιρία από Καμάτσο

Οι «κίτρινοι» λίγο έλειψε να απαντήσουν άμεσα στο 87’ με κεφαλιά του Ντουκουρέ που έδιωξε με υπερένταση ο Πέρετζ. Αυτή ήταν η πρώτη κλασσική ευκαιρία του Άρη, ο οποίος στα τελευταία λεπτά έψαξε το γκολ που θα του αύξανε τις πιθανότητες πρόκρισης και αυτό έπρεπε να είχε έρθει στο 90+5’. Οι παίκτες του Μπούργος έκρυψαν τη μπάλα με συνεχόμενες πάσες αλλά ο Καμάτσο από τα δύο μέτρα και μπροστά σε κενή εστία, έστιελε την μπάλα άουτ. Το 2-0 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα και οι Θεσσαλονικείς καλούνται πλέον να ανέβουν ένα… βουνό στη ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» για να πάρουν την πρόκριση.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετς, Ζεράλδες, Γείνι, Σάμποριτ, Χοζές (63’ Γκλοχ), Μπίλτον (63’ Ναχμίας), Γκλάζερ, Φαν Όβεριμ (90+ Ρίκαν), Κανικόφσκι, Κουγάς (67’ Ζάχαβι), Γιοβάνοβιτς (67’ Πέριτσα).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Ιτούρμπε (64’ Καμάτσο), Μαντσίνι (64’ Πάλμα), Γκρέι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.