Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σλόβαν - Ολυμπιακός 2-2 παρ. (3-4 πεν): Πρόκριση-θρίλερ στην Μπρατισλάβα (video)

Σλόβαν - Ολυμπιακός 2-2 παρ. (3-4 πεν): Πρόκριση-θρίλερ στην Μπρατισλάβα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/8/2022 00:26
Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Σλόβαν Μπρατισλάβας στη διαδικασία των πέναλτι (4-3, 2-2 παρ., 1-1 κ.δ.) και προκρίθηκε στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Βαλμπουενά το τελευταίο πέναλτι ενώ προηγήθηκε η απόκρουση του Βατσλίκ.

Σ’ ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, ο Ολυμπιακός έδειξε τάσεις… αυτοχειρίας στην Μπρατισλάβα απέναντι σε μια Σλόβαν που αρνούνταν να αποκλειστεί, και παρότι είδε την αντίπαλο της να τον ισοφαρίζει δύο φορές σε κανονική διάρκεια (1-1) και παράταση (2-2), πήρε την πρόκριση για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (4-3).

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν δύο φορές με Ζιγκερνάγκελ (54’) και Αγκιμπού (101’) αλλά μετά τα γκολ έδωσαν μέτρα στην Σλόβαν και το πλήρωσαν και στις δύο περιπτώσεις. Οι μαχητικοί Σλοβάκοι ισοφάρισαν αρχικά στο 90+4’ με τον Σάπονιτς στέλνοντας το ματς στην παράταση, εκεί όπου έκαναν το 2-2 στο 108’ με τον Γκριν παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο σε όλο τον έξτρα χρόνο λόγω αποβολής του Άμπενα.

Οι Πειραιώτες που έδειξαν ξανά μεγάλα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα κάνοντας κακή διαχείρηση και η πρόκριση κρίθηκε στη ρωσική ρουλέτα.

Εκεί τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα για τον Ολυμπιακό καθώς ο Κουντέ αστόχησε στο πρώτο πέναλτι, όμως τον μιμήθηκε ο Κούτσκα στην 5η εκτέλεση με αποτέλεσμα να επέλθει ισορροπία. Με το σκορ στο 3-3 ο Βατσλίκ απέκρουσε το χτύπημα του Τσακβενάτζε και ο Βαλμπουενά στη συνέχεια διαμόρφωσε το τελικό 4-3 παίρνοντας το… αίμα του πίσω για το περσινό χαμένο πέναλτι με την Λουντογκόρετς.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας του μέσω πέναλτι και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού για να μπει στους ομίλους. Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη σημερινή πρόκριση, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Ευρώπη έως τον Δεκέμβριο, αφού ακόμα κι αν αποκλειστεί από τους Κύπριους, έχει «κλειδώσει» ήδη θέση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Τα στιγμιότυπα:

Το ματς:


Ο Κορμπεράν κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, τετράδα της άμυνας οι Άβιλα, Σισέ, Μπα και Ρέμπατσιουκ και δίδυμο στα χαφ οι Εμβιλά και Κούντε. Μασούρας και Ραντζέλοβιτς ήταν στα δύο άκρα, ο Ζιγκερνάγκελ σε ρόλο δεκαριού και ο Ελ Αραμπί μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να επιβάλουν το ρυθμό τους και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Σλόβαν. Οι Σλοβάκοι βρίσκονταν για αρκετή ώρα έξω από την «ερυθρόλευκη» περιοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις και το μόνο που κατάφεραν ήταν δύο μακρινά σουτ των Κανκάβα (9’) και Ζμρχάλ (14’) που δεν ανησύχησαν τον Βατσλίκ.

Μετά το πέρας του πρώτου 20λεπτου, ο Ολυμπιακός ανέβασε τις γραμμές του και στο 23’ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Μασούρα να μην βρίσκει τη μπάλα με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση έπειτα από σέντρα του Άβιλα. Δύο λεπτά μετά οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το γκολ με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση μετά από τρομερή σκαφτή μπαλιά του Κούντε στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Τσόβαν απέκρουσε ενστικτωδώς.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δυσκολεύονταν χαρακτηριστικά να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Σλόβαν, με τον Ζίγκερνάγκελ να ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα. Η Σλόβαν ανέβασε ξανά την απόδοση της προς το φινάλε του ημιχρόνου και είχε δύο καλές στιγμές με Τσακβενάτζε (36’) και Κούτσκα (39’) οι οποίοι δεν έκαναν καλά τελειώματα από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο μέρος η Σλόβαν επιχείρησε να μπει πιο δυνατά και είχε την πρώτη καλή στιγμή με μια άστοχη κεφαλιά του Γκριν στο 52’ όμως τρία λεπτά μετά ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Μασούρας έδωσε τη μπάλα στον Ζινκερνάγκελ αυτός επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει σε πόδι του Κανκάβα, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Τσόβαν για το 1-0.

Το γκολ του Ζινγκερνάγκελ:



Το γκολ των «ερυθρόλευκων» του εξασφάλιζε σκορ πρόκρισης και ανάγκασε την Σλόβαν να πάρει περισσότερα ρίσκα στην προσπάθεια της να φέρει το σκορ στα ίσα. Οι γηπεδούχοι μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού πήραν περισσότερα μέτρα επιχειρώντας να αυξήσουν το τέμπο αλλά η σύρραξη που προκλήθηκε μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων στο 65’ μετά από ένα μαρκάρισμα του Γκριν έριξε το ρυθμό του αγώνα. Ο Κορμπεράν σ’ εκείνο το σημείο προχώρησε σε δύο αλλαγές φρεσκαρίσματος βάζοντας τους Τικίνιο και Αγκιμπού αντί των Ελ Αραμπί και Ζιγκερνάγκελ, ενώ στο 79’ πέρασε τον Μανωλά αντί τον Ραντζέλοβιτς παίζοντας με τρία στόπερ. Η αναγκαστική αλλαγή του Μπα λίγο αργότερα δεν άλλαξε το σύστημα, με τον Μπουχαλάκη να περνάει στη θέση του και τον Εμβιλά να οπισθοχωρεί σε ρόλο κεντρικού αμυντικού.

Η Σλόβαν όσο περνούσαν τα λεπτά πίεζε όλο και περισσότερο τους Πειραιώτες που αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα. Στο 84’ Ο Σάπονιτς βρήκε χώρο και σούταρε από καλή θέση με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει, ενώ στο 90’ οι γηπεδούχοι είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Σάπονιτς ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Πολωνού γκολκίπερ και βρήκε δίχτυα αλλά ήταν εκτεθειμένος. Ο διαιτητής έδωσε εννέα λεπτά καθυστερήσεων και στο 90+3’ ο Ολυμπιακός είχε «χρυσή» ευκαιρία για να «κλειδώσει» το ματς μέσω αντεπίθεσης 3 με 1 αλλά ο Μασούρας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Το δοκάρι του Μασούρα για το 2-0:



Το 2-0 δεν έγινε ποτέ και η Σλόβαν τον τιμώρησε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο μετά από κόρνερ, ο Άγκμπο εντελώς αμαρκάριστος έκανε σουτ και ο Σάπουνιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας, σπρώχνοντας την στα δίχτυα.

Το γκολ-μαχαιριά της Σλόβαν στο 90+4':



Με το 1-1 το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου η Σλόβαν έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα. Κι αυτό διότι λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας μία αψιμαχία μεταξύ του Άμπενα και του Τικίνιο είχε ως αποτέλεσμα να δουν αμφότεροι από μία κίτρινη κάρτα, όμως ήταν η δεύτερη για το παίκτη της Σλόβαν που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η αποβολή των γηπεδούχων:



Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς καθαρό φορ, αφού ο Τικίνιο αντιμετώπιζε πρόβλημα και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Κανέ να παίρνει τη θέση του. Μια κίνηση με αρκετά ερωτηματικά αφού προτιμήθηκε ο Αφρικανός μέσος αντί του πιο επιθετικογενή Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα επέβαλε το ρυθμό του και στην πρώτη του καλή ευκαιρία κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ. Στο 111’ ο Εμβιλά έβγαλε εξαιρετική βαθιά μπαλιά για τον Μασούρα, αυτός γύρισε με το κεφάλι στον Αγκιμπού ο οποίος ήρθε από πίσω και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Το γκολ του Αγκιμπού:



Όπως και στην κανονική διάρκεια οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μέτρα στην Σλόβαν αμέσως μετά το γκολ και το πλήρωσαν ξανά. Στο 108’ μετά από χτύπημα φάουλ του Τσακβεντάτζε, οι παίκτες της Σλόβαν άλλαξαν δύο πάσες με κεφαλιές μέσα στην «ερυθρόλευκη» περιοχή και ο Γκριν από κοντά την έστειλε στα δίχτυα!

Η ισοφάριση της Σλόβαν:



Το 2-2 ήταν γεγονός και ο Κορμπεράν έκανε αλλαγή στην αλλαγή (!) βάζοντας τον Βαλμπουενά αντί του Κανέ που είχε περάσει στο ξεκίνημα της παράτασης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας βγήκαν ξανά στην επίθεση αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μεγάλη ευκαιρία ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν και τις στατικές φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Κούντε αστόχησε απελπιστικά στο πρώτο πέναλτι και η Σλόβαν πήρε προβάδισμα με τα δύο εύστοχα των Σάπονιτς και Κούτσκα. Ενδιάμεσα ο Μπουχαλάκης είχε κάνει το 2-1 και στην επόμενη εκτέλεση ο Κούτσκα... μιμήθηκε τον Κούντε στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ο Μασούρας ισοφάρισε σε 2-2, ενώ ο Γκριν ξαναέδωσε το προβάδισμα στους Σλοβάκους για το 3-2. Τη μπάλα πήρε στη συνέχεια ο Άβιλα ο οποίος χτύπησε πολύ άσχημο πέναλτι αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο Τσόβαν δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Σειρά είχε ο Τσακβεντάτζε που βάρεσε το φάουλ που ήρθε το 2-2 όμως ο Βατσλίκ μάντεψε σωστά και κράτησε το 3-3. Το τελευταίο πέναλτι ανέλαβε ο Βαλμπουενά, ο οποίος μάντεψε σωστά και εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι την περσινή σεζόν από την Λουντογκόρετς.

Με σκορ 4-3, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας του στα πέναλτι και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού. Παράλληλα εξασφάλισε ως μίνιμουμ την παρουσία του στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ κι ως εκ τούτου την ευρωπαϊκή του παρουσία τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο.

Η διαδικασία των πέναλτι (3-4):

Ραμίρες 1-0
Κούντε 1-0 (άουτ)
Σάπονιτς 2-0
Μπουχαλάκης 2-1
Κούτσκα 2-1 (άουτ)
Μασούρας 2-2
Γκριν 3-2
Άβιλα 3-3
Τσακβεντάτζε 3-3 (Βάτσλικ απόκρουση)
Βαλμπουενά 3-4



Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69’ Άγκμπο), Κούτσκα, Κανκάβα (90’ Τσάβριτς), Πάουσεκ (90’ Μεντβέντεφ), Ζμρχαλ (85’ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Γκριν, Μπαρσεγκιάν (69’ Σάπονιτς).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Aβιλα, Σισέ, Μπα (85’ Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κουντέ, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (67’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί (67’ Τικίνιο , 91’ Κανέ, 110’ Βαλμπουενά).

Οι πανηγυρισμοί στη λήξη:



Οι δηλώσεις του Κορμπεράν:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις