Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογιέτ: «Να παίξουμε σαν να μην έχουμε εξασφαλίσει την πρωτιά»

Πογιέτ: «Να παίξουμε σαν να μην έχουμε εξασφαλίσει την πρωτιά»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/9/2022 19:02
Παρότι η Εθνική Ελλάδας έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στο Nations League, ο Γκουστάβο Πογιέτ ζήτησε από τους Έλληνες διεθνείς να εμφανιστούν 100% συγκεντρωμένοι απέναντι στην Κύπρο και να παίξουν σαν να μην έχει εξασφαλιστεί η πρωτιά.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Κύπρο στην Λάρνακα (24/, 21:45) για την προτελευταία αγωνιστική του Nations League, με την «γαλανόλευκη» να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά στον όμιλο.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ ρωτήθηκε για το κίνητρο που θα έχουν οι Έλληνες διεθνείς, με τον Ουρουγουανό ομοσπονδιακό τεχνικό να ξεκαθαρίζει πως η ομάδα έχει στόχο να νικάει σ’ όλα τα παιχνίδια και να βελτιώνει τη θέση στη βαθμολογία της FIFA. Παράλληλα τόνισε πως περιμένει από τους παίκτες του να παίξουν σαν να μην έχουν εξασφαλίσει την άνοδο στην League B.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής εν όψει του αγώνα με την Κύπρο:

Για το ποδοσφαιρικό παρελθόν του Πογιέτ κόντρα στον Κετσπάγια στα ματς της Τσέλσι με την Νιούκαστλ, όπου ο Ουρουγουανός είχε 3/3 νίκες σκοράροντας και τα τέσσερα γκολ σ’ αυτά τα παιχνίδια: «Ήταν άτυχος ο Κετσπάγια γιατί έπαιζε στην ομάδα που έχω σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην Αγγλία. Ανυπομονώ να τον δω αύριο. Έχουμε και κοινό παρελθόν λόγω της ΑΕΚ όπου προπονήσαμε και οι δύο. Αύριο όλα είναι στα χέρια των παικτών».

Για το κίνητρο που έχει ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια του Nations League: Προσπαθούμε να προπονούμαστε δίνοντας προσοχή σε κάτι. Τον Ιούνιο ο στόχος ήταν η πρώτη θέση και ήμασταν αρκετά τυχεροί κάνοντας το 4x4. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να νικάμε για να βελτιωνόμαστε στη βαθμολογία της FIFA. Μετά ο στόχος θα είναι να προκριθούμε στο Euro. Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι και θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι ως ντέρμπι. Έχουν νέο προπονητή και δεν γνωρίζουμε πως θα παίξουν. Ίσως νέο σύστημα, νέα τακτική, διαφορετική προσέγγιση. Πρέπει να εμφανιστούμε 100% συγκεντρωμένοι και να παίξουμε το παιχνίδι σαν να μην έχουμε εξασφαλίσει την πρωτιά».

Για τις απουσίες και αν θα αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης: «Δεν θα σας πω και πολλά απλά το θέμα είναι πως προσπαθούμε να σε ότι καλύτερο που μπορούμε με βάση και τον αντίπαλο. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη νέα ομάδα της Κύπρου, δεν ξέρουμε το σύστημα, τον τρόπο παίζουνε και προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνουμε. Δεν σκέφτομαι ούτε ένα λεπτό για τους παίκτες που δεν είναι εδώ. Δεν επικεντρώνομαι στους παίκτες που λείπουν αλλά σε αυτούς που έχω ώστε να τους προετοιμάσω όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για το αν υπάρχει στόχος απέναντι σε έναν αντίπαλο που υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις: «Είναι στόχος για εμάς να βελτιώνεται η ομάδα και αυτό είναι ένα καλό τεστ για το μέλλον. Να υπάρχει πάθος και επιθυμία για νίκη. Είχαμε μία εξαιρετική προετοιμασία και να δείξει η ομάδα πως μπορεί να ανταποκριθεί σε ότι και να βρει απέναντί της»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.