Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λαμία – Λεβαδειακός 1-0: «Έσπασαν» το ρόδι οι Φθιωτοί (video)

Λαμία – Λεβαδειακός 1-0: «Έσπασαν» το ρόδι οι Φθιωτοί (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/10/2022 21:26
Με γκολ του Μποάκι, η Λαμία επικράτησε με το δίκαιο 1-0 του Λεβαδειακού στη Φθιώτιδα και πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ντεμπούτο με το αριστερό για Βέλιτς στους Βοιωτούς.

Η Λαμία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της Ρούμελης, με την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα να επικρατεί με 1-0 του Λεβαδειακού στο «Αθανάσιος Διάκος». Οι Φθιωτοί ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι και έφτασαν στη νίκη με γκολ του Μποάκι στο 61’, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο στη σεζόν απέναντι σε έναν βασικό τους αντίπαλο στη μάχη για την παραμονή.

Χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα οι Βοιωτοί, οι οποίοι στο ντεμπούτο του Βέλιτς δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν καλά τη μπάλα και να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις. Έτσι παρέμειναν χωρίς νίκη σε 14 επισκέψεις στο γήπεδο της Λαμίας (0-5-9).

Το ματς:


Το πρώτο ημίχρονο δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και θα ξεχαστεί γρήγορα. Η Λαμία ήταν αυτή που επιχείρησε να κρατήσει μπάλα και να επιβάλει το ρυθμό της, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε και τις αρκετές στημένες φάσεις που της παρουσιάστηκαν. Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός είχε ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όμως οι Φθιωτοί δεν του επέτρεψαν να βγει επικίνδυνα στο τρανζίσιον.

Το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο τέμπο στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 57’ ο Φέστα πέρασε στο παιχνίδι τους Ντε Βινσέντι και Ασκόφσκι αντί των Νούνιες και Σλίβκα με σκοπό να «φρεσκάρει» την μεσοεπιθετική γραμμή. Η παρουσία των νεοεισελθόντων βελτίωσε άρδην τους γηπεδούχους, που απείλησαν στο 60’ με κεφαλιά του Τσιλούλη και ένα λεπτό μετά έλυσαν το γόρδιο δεσμό. Μετά από κόρνερ, ο Τσιλούλης έκανε την επαφή στο πρώτο δοκάρι και ο Μποάκι μπαίνοντας «σφήνα» ανάμεσα στην άμυνα, έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.Το γκολ:



Μετά το 1-0 η Λαμία δεν οπισθοχώριησε και συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι. Στο 73’ «άγγιξε» το 2-0 με σουτ του Μανούσου το οποίο κόντραρε και πέρασε δίπλα από τα δοκάρια, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μπεχαράνο ήταν άστοχο. Οι Φθιωτοί είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 82’ με κεφαλιά του Κορνέζου έπειτα χτύπημα φάουλ, αλλά ο Μάρκοβιτς δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Στα τελευταία λεπτά ο Βέλτιτς πέρασε στο παιχνίδι τους Τσιριγώτη και Τόρο αντί των Μεχία και Δούμτσιου και ο Λεβαδειακός κατάφερε να κρατήσει μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει σημαντικά την εστία του Σαράνοφ. Από την πλευρά του, ο Φέστα πέρασε τρίτο στόπερ τον Μπενίτες αντί του Ασκόφσκι και η Λαμία διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ της σκορ. Μάλιστα στο 90+5’ «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ με σουτ του Μανούσου, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και οι Φθιωτοί έκαναν σεφτέ στη σεζόν, παίρνοντας μάλιστα την πρώτη εντός έδρας νίκη τους μετά τον Ιανουάριο! Έφτασαν έτσι τους 6 βαθμούς σε έξι παιχνίδια (1-3-2) και πλέον ετοιμάζουν τα πλάνα τους για άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό. Στον αντίποδα ο Λεβαδειακός παρέμεινε χωρίς νίκη για έκτο παιχνίδι (0-2-4), βγάζοντας πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και όπως δήλωσε ο Βέλιτς μετά το παιχνίδι έχει μπροστά του αρκετή δουλειά.

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο, Σλίβκα (Ντε Βινσέντι 57'), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Νούνιες (Ασκόφσκι 57', Mπενίτες 90+2'), Μποάκι.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μεχία (Τσιριγώτης 75'), Βινίσιους, Μουτίνιο, Σβάρκα (Νίκας 63'), Βήχος (Παναγιώτου 71'), Βρακάς, Δούμτσιος (Τορό 75'), Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμόντ.

Τα στιγμιότυπα:




Οι δηλώσεις των προπονητών:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.