Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Ρίβερ Πλέιτ ο Γκαγιάρδο

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Ρίβερ Πλέιτ ο Γκαγιάρδο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2022 18:59
Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον πάγκο της Ρίβερ Πλέιτ στο τέλος της σεζόν τον Δεκέμβριο, κλείνοντας έναν απόλυτα πετυχημένο κύκλο στον πάγκο των «μιγιονάριος».

Μετά από περισσότερα από 8 χρόνια στην Ρίβερ Πλέιτ, ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ιστορική ομάδα της Αργεντινής.

Ο 46χρονος έριξε τη βόμβα το απόγευμα της Πέμπτης (13/1) σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την απόφαση του να αποχωρήσει από τους «μιγιονάριους» όταν λήξει το συμβόλαιο του τον Δεκέμβριο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη αν και ο ίδιος τόνισε πως θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την προπονητική.

Ο Γκαγιάρδο ανέλαβε την Ρίβερ τον Ιούνιο του 2014 και κατέκτησε μαζί της 14 τρόπαια, αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη. Συγκεκριμένα οδήγησε τους «μιγιονάριους» σε δύο Κόπα Λιμπερταδόρες (2015, 2018), ένα Κόπα Σουνταμερικάνα (2014), ένα πρωτάθλημα Αργεντινής (2020), τρία Κύπελλα (2015-16, 2016-17, 2018-19) και δύο Σούπερ Καπ (2017, 2019), τρία Ρεκόπα Σουνταμερικάνα (2015, 2016, 2019), ένα Τρόφεο Ντε Καμπεόνες (2021) και ένα Κόπα Σουρούγα Μπανκ (2015). Αξιοσημείωτο ότι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της Νοτίου Αμερικής για τρεις σερί χρονιές (2018, 2019, 2020).Όσα είπε ο Γκαγιάρδο στη συνέντευξη Τύπου:

Θα είμαι σύντομος. Είμαι εδώ για να ανακοινώσω ξεκάθαρα. Χθες το βράδυ ενημέρωσα τους ιθύνοντες ότι το συμβόλαιό μου λήγει, τον Δεκέμβριο και δεν θα είμαι πλέον στον σύλλογο. Είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα. Πέρα από την ανακοίνωση, είμαι εδώ για να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, τον Ένζο (Φραντσεσκόλι), τον Χόρχε (Μπρίτο), τον Ματίας (Πατανιάν), όλους τους ανθρώπους της διοίκησης μου έδωσε την ευκαιρία να εκφραστώ με απόλυτη ελευθερία και να αναπτύξω τη δουλειά μας. Ευχαριστώ πολύ κόσμο που συνόδευσε πιστά αυτή τη διαδικασία για οκτώμισι χρόνια. Ευχαριστώ επίσης το προπονητικό μου επιτελείο που με ώθησε έτσι ώστε να καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια σε μόνιμη βάση.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους παίκτες που πέρασαν από αυτήν την όμορφη περίοδο. Σε όλους όσους είχαν το μεγαλείο να φορέσουν αυτή τη φανέλα και να προπονηθούν. Στα μέσα ενημέρωσης που σεβάστηκαν και έριξα φως στη δουλειά όλων αυτών των χρόνων.

Πέρα από τη θλίψη, έχω μια βαθιά εσωτερική γαλήνη που με κάνει να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Η διαδρομή που διένυσα όλα αυτά τα χρόνια με κάνει να νιώθω πολύ περήφανος. Αυτή είναι η λέξη που θέλω να τονίσω. Έχουμε ζήσει πολλά πράγματα σε όλα αυτά τα χρόνια, όμορφα και άλλα όχι και τόσο, που συνθέτουν μια ομάδα που πάντα κοιτούσε μπροστά, δεν τα παρατούσε και αυτό έγινε με κόπο και θυσίες. Όλα έχουν ένα τέλος και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε έναν όμορφο και πολύτιμο κύκλο.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς. Κάθε μικρός φόρος τιμής που μου έκαναν μπαίνοντας σε έναν αγωνιστικό χώρο θα είναι μια ανεξίτηλη ανάμνηση για μένα. Τους ευχαριστώ ολόψυχα για μια τέτοια εκδήλωση στοργής που έδειξαν σε εμένα και σε ολόκληρη την ομάδα μου. Θα τελειώσω σωστά το συμβόλαιο μου, όπως θα έπρεπε, και είναι πολύ πιθανό την Κυριακή να έχω τον τελευταίο μου αγώνα στο Μονουμεντάλ. Σας ευχαριστώ για όλη τη στοργή που μου δείξατε. Ήταν μια όμορφη ιστορία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.