Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ανατροπή παραμονής με «χρυσές» αλλαγές

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ανατροπή παραμονής με «χρυσές» αλλαγές

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
31/10/2022 19:55
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θριάμβευσε με 2-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Κρεσπί, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή χάρη σε τέρματα των Μπαλάν και Φοφανά οι οποίοι είχαν περάσει ως αλλαγή στο ματς.

Αυτό ήταν το δεύτερο «τρίποντο» στη σεζόν για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ο οποίος πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα φτάνοντας στους 9 βαθμούς και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου συγκατοικεί με τους Αρκάδες.

Προβάδισμα με Κρεσπί για τους φιλοξενούμενους μετά από μέτριο πρώτο μέρος

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και ήταν εκείνοι οι οποίοι έμοιαζαν να κυνηγούν περισσότερο το γκολ.

Παρ' όλα αυτά οι δύο ομάδες δημιούργησαν από δύο καλές στιγμές, χωρίς όμως να καταγραφεί κάποια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία.

Τα πάντα όμως έμελλε να αλλάξουν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Μόλις δύο λεπτά μετά τη σέντρα ο Κρεσπί πήρε ωραία πάσα και με σωστό τελείωμα μέσα από την περιοχή την έστειλε στο βάθος της εστίας του Αθανασίου για το 0-1.

Οι αλλαγές του Στάικου έκριναν το αποτέλεσμα

Θα περίμενε κανείς ότι αυτό το γκολ θα έδινε το μομέντουμ στην πλευρά των Αρκάδων όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαν να «ξύπνησαν» και βγήκαν μαζικά στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση.

Στο 61' ο Θανάσης Στάικος είχε την έμπνευση να περάσει ταυτόχρονα στο χορτάρι τον Μπαλάν και τον Φοφανά.

Ο πρώτος τον δικαίωσε μόλις δύο λεπτά μετά ισοφαρίζοντας σε 1-1 έπειτα από γύρισμα του Σόρια.

Πλέον οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια του κόσμου τους έμοιαζαν να κυριαρχούν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

Είχαν δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Ροσέρο και στο 76' ο Φοφανά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει από κοντά για την ανατροπή, έπειτα από ασθενή επέμβαση του Τσιφτσή σε γύρισμα του Μορέιρα.

Αντίδραση δεν κατόρθωσαν να βγάλουν οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά -ο οποίος αποδοκιμάστηκε μάλιστα έντονα από τους φίλους της παλιάς του ομάδας- και δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (Λώλης 55'), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Ροσέρο (Λιάσος 88'), Τζίμας (Φοφανά 61'), Παμλίδης (Μπάλαν 61')

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Γκαρντάφσκι (Ντομίνγκεθ 64'), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς,Άλβαρες, Στάνκο, Μουνάφο (Ιγκλέσιας 83'), Σίτο, Τιλίκα (Ριέρα 33'), Μπαρτόλο (Μπενίτο 46'), Κρέσπι

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.