Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Ρατσιστικό παραλήρημα από πρεσβευτή της διοργάνωσης - «Η ομοφυλοφυλία είναι βλάβη στο μυαλό»

Μουντιάλ 2022: Ρατσιστικό παραλήρημα από πρεσβευτή της διοργάνωσης - «Η ομοφυλοφυλία είναι βλάβη στο μυαλό»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
8/11/2022 17:33
Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι δηλώσεις ενός από τους «πρεσβευτές» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, πως η ομοφυλοφιλία είναι βλάβη στο μυαλό...

Συγκεκριμένα ο πρώην διεθνής Χαλίντ Σαλμάν, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο, ενόψει του Μουντιάλ 2022 (20/11-18/12) που ξεκινά σε 12 ημέρες και διοργανώνεται από το Κατάρ, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών διεθνών φορέων και ανθρωπιστικών οργανώσεων, αναφορικά με την παραβίαση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σε συνέντευξη στη Ντόχα, η οποία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σήμερα, ο πρώην διεθνής παίκτης του Κατάρ, αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι παράνομη στην συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα δικαιώματα των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ, ειδικά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και γυναικών, για τους οποίους οι οργανώσεις δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις.

«Πρέπει να αποδεχτούν τους κανόνες μας εδώ», είπε ο Σαλμάν. Η ομοφυλοφιλία είναι χαράμ. Ξέρετε τι σημαίνει χαράμ (απαγορευμένο); Δεν είμαι αυστηρός μουσουλμάνος, αλλά γιατί είναι απαγορευμένη; Γιατί είναι μία βλάβη στο μυαλό» δήλωσε ο Χαλίντ Σαλμάν, με την συνέντευξη να διακόπτεται κατόπιν άμεσα.

Οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έχει δεχθεί έντονες πιέσεις τα τελευταία χρόνια για τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων και τους περιοριστικούς κοινωνικούς νόμους.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.