Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022 - Κροατία: Για μια ακόμα υπέρβαση

Μουντιάλ 2022 - Κροατία: Για μια ακόμα υπέρβαση

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
14/11/2022 20:21
Πάει στο Κατάρ ως δευτεραθλήτρια του προηγούμενου Μουντιάλ, καθώς έχασε στον τελικό από τη Γαλλία. Μπορεί να έκανε την μεγάλη έκπληξη τότε, αλλά δεν έχουν αλλάξει και πολλά έκτοτε. Σίγουρα, δεν είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά μπορεί να αφήσει και πάλι το σημάδι της σε μια μεγάλη διοργάνωση αν και στα τελικά του Euro 2020 απογοήτευσε.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Η καλύτερη της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στο προηγούμενο της Ρωσίας, όπου έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Εκτός από αυτό του 2018 έχει αγωνιστεί σε άλλα τέσσερα Μουντιάλ κατακτώντας την 3η θέση το 1998 και στα υπόλοιπα δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε από τον όμιλο.

Πώς προκρίθηκε


Βρέθηκε στον 8ο όμιλο των προκριματικών και τα χρειάστηκε για να πάρει το μαγικό εισιτήριο για το Κατάρ και έπρεπε να έρθει η τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία για να τερματίσει στην κορυφή. Πάντως, μετά θα έπαιρνε ούτε ως άλλως την πρόκριση, λόγω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, καθώς η FIFA απέκλεισε τους Ρώσους. Είχε απολογισμό 7-2-1 με μοναδική ήττα στην πρεμιέρα από τη Σλοβενία και το αξιοσημείωτο είναι πως δέχθηκε μόλις τέσσερα τέρματα.

Μουντιάλ 2022 - Κροατία: Για μια ακόμα υπέρβαση

Ο προπονητής: Ζλάτκο Ντάλιτς


Ο 56χρονος Κροάτης τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής του ομάδας από το 2017 και έκανε φοβερή πορεία στο Nations League τερματίζοντας στην κορυφή στον πρώτο όμιλο στη League A και πέρασε στα τελικά. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς έχει κατακτήσει τίτλους μόνο στη Μέση Ανατολή, έχοντας κοουτσάρει τις Αλ Φαϊσαλί, Αλ Χιλάλ και Αλ Αΐν, ενώ αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3.

Το ρόστερ

Ο Λούκα Μόντριτς παραμένει στα 38 του ο ηγέτης της Εθνικής Κροατίας και είναι ο «μαέστρος» που θα καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Χωρίς αυτόν να πραγματοποιεί καλό τουρνουά η «Χρβάτσκα» δύσκολα θα διακριθεί και ευελπιστεί να έχει την βοήθεια του Ιβάν Πέρισιτς, ενώ στα αρνητικά είναι πως δεν υπάρχει μεγάλο βάθος στον πάγκο.
Μουντιάλ 2022 - Κροατία: Για μια ακόμα υπέρβαση

Στόχος


Να κάνει μια πορεία όπως στο προηγούμενο Μουντιάλ μοιάζει να είναι άπιαστο όνειρο, αφού δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος. Από τον όμιλο έχει τα φόντα να προκριθεί και έκτοτε έρχονται τα δύσκολα, αφού αναμένεται να βρει στο δρόμο της μια ευρωπαϊκή ομάδα, την Ισπανία ή την Γερμανία. Πάντως, στόχος της είναι να βρεθεί στα νοκ άουτ και από εκεί και έπειτα όλα γίνονται...

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ίβιτσα Ίβουσιτς (Όσιγιεκ), Ίβο Γκρίμπιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Αμυντικοί: Ντομαγκόι Βίντα (ΑΕΚ), Ντέγιαν Λόβρεν (Ζενίτ), Μπόρνα Μπάρισιτς (Ρέιντζερς), Γιόσιπ Γιουράνοβιτς (Σέλτικ), Γιόσκο Γκβαρντιόλ (Λειψία), Μπόρνα Σόσα (Στουτγκάρδη), Γιόσιπ Στάνισιτς (Μπάγερν Μονάχου), Μάρτιν Έρλιτς (Σασουόλο), Γιόσιπ Σουτάλο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)

Μέσοι: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματέο Κόβατσιτς (Τσέλσι), Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς (Ίντερ), Μάριο Πάσαλιτς (Αταλάντα), Νίκολα Βλάσιτς (Τορίνο), Λόβρο Μάγιερ (Ρεν), Κρίστιαν Γιάκικ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Λούκα Σούτσιτς (Σάλτσμπουργκ)

Επιθετικοί: Ιβάν Πέρισιτς (Τότεναμ), Αντρέι Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Μπρούνο Πέτκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Μίσλαβ Όρσιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Άντε Μπούντιμιρ (Οσασούνα), Μάρκο Λιβάγια (Χάιντουκ Σπλιτ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.