Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Πογιέτ έδειξε το «Respect» στο σήμα της UEFA για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Εθνικής (video)

Ο Πογιέτ έδειξε το «Respect» στο σήμα της UEFA για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Εθνικής (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/11/2022 01:04
Ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το πέναλτι του Τεουμά το οποίο δεν δόθηκε στην Εθνική Ελλάδας και το γεγονός πως η ομάδα της Μάλτας πήρε νωρίτερα πέναλτι το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο ήταν 50-50. «Η UEFA έχει τη λέξη respect, δηλαδή σεβασμός. Αυτός πρέπει να υπάρχει και στις δύο πλευρές», δήλωσε δείχνοντας το σήμα με το μότο της UEFA.

Η Εθνική Ελλάδας αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μάλτα σε φιλικό παιχνίδι στο Τα' Κάλι, σ' ένα ματς που βρέθηκε πίσω με 2-1 από αυστηρό πέναλτι και διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό δικού της. Μετά το φινάλε ο Γκουστάβο Πογιέτ εξέφρασε τα παράπονα του για τις αποφάσεις του διαιτητή και έδειξε το το «Respect» στο σήμα της UEFA, αναφέροντας πως: «Ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει και στις δύο πλευρές».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Στα πρώτα 20-25 λεπτά υπήρξε πολύ πρέσινγκ, πολύ τρέξιμο. Στα τελευταία 15 λεπτά αρχίζαμε να παίζουμε το παιχνίδι μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και μπορέσαμε να σκοράρουμε το γκολ. Μπορούμε να φτιάξουμε ταινία με το δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως εξελίχθηκε. Πολλά πράγματα δε λειτούργησαν υπέρ μας. Το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος μας ήταν 50-50, ενώ το πέναλτι που δεν μας δόθηκε ήταν 100% πέναλτι. Έγιναν πολλές καθυστερήσεις, έδωσαν μόνο τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις. Πολύ δύσκολο να αναλύσεις ένα παιχνίδι σαν αυτό. Προσπαθώ να είμαι θετικός, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για εμάς. Το θετικό είναι ότι είναι όμως η πρώτη φορά με μένα στον πάγκο που καταφέραμε να επιστρέψουμε όντας πίσω στο σκορ. Αυτό δείχνει αντίδραση, θέληση και πνεύμα ομάδας που δεν τα παρατά».

Για το ότι οι παίκτες του αντέδρασαν μετά το πέναλτι: «Πάντα λέω στους παίκτες, μη δίνεις τη δυνατότητα στον διαιτητή να μπορέσει να δώσει πέναλτι. Από τη γωνία που το είδαμε εμείς ήταν ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Η UEFA έχει τη λέξη respect, δηλαδή σεβασμός. Αυτός πρέπει να υπάρχει και στις δύο πλευρές. Δεν αντιδράς μόνο στην περίπτωση που δεν σε νοιάζει... Το ίδιο και με τα παιδιά. Αν δεν αντιδρούνε σημαίνει ότι δεν τους νοιάζει και για τον ίδιο ότι έπρεπε να πάει σπίτι του. Το σημαντικό είναι ότι αντέδρασαν. Δεν είναι ευχαριστημένα, δεν είναι χαρούμενη η κατάσταση στα αποδυτήρια. Υπήρχαν όμως θετικά. Είχαμε το ντεμπούτο του Κουλιεράκη, κάποια παιδιά πήραν λεπτά συμμετοχής, το γκολ του Ταξιάρχη, ακόμα ένα τέρμα από τον Μπακασέτα που είναι σε καυτή κατάσταση με εμάς και η πρώτη ισοπαλία με μένα στον πάγκο. Δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα, είμαι χαρούμενος για την αντίδραση των παιδιών. Είναι ένα περίεργο παιχνίδι και το αφήνουμε πίσω μας γιατί το δεύτερο μέρος ήταν ιστορικό. Θέλω να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κόσμο της Εθνικής που βρέθηκε σήμερα στις εξέδρες».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.