Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Η μάχη για το χρυσό παπούτσι στην... Τσέλσι

Μουντιάλ 2022: Η μάχη για το χρυσό παπούτσι στην... Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/11/2022 22:38
Τα ειδικά στοιχήματα στις μεγάλες διοργανώσεις αποτελούν ίσως την πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία για fun bets και το πλήθος επιλογών που προσφέρουν οι στοιχηματικές σε κάθε τελική φάση αυξάνεται εκθετικά!

Μία από τις κατηγορίες που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στα ειδικά του Μουντιάλ 2022 είναι η πρόβλεψη πρώτου σκόρερ μεταξύ των παικτών ενός συλλόγου. Υπάρχουν ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν που είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε παίκτες όπως οι Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Μέσι κ.α., αλλά υπάρχουν κι αυτές που η πρόβλεψη μοιάζει πιο εύκολος γρίφος.

Σ' αυτήν τη λίστα υπάγεται η φετινή Τσέλσι, η οποία πραγματοποιεί απογοητευτική σεζόν και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ, με τους περισσότερους παίκτες της να κολυμπούν σε ρηχά νερά. Παρά την κακή πορεία τους, οι «μπλε» εκπροσωπούνται από 12 παίκτες στην τελική φάση του Μουντιάλ και ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί των Τζέιμς, Τσίλγουελ και Καντέ.

Κοιτώντας τις αποδόσεις για τον πρώτο σκόρερ στη διοργάνωση από τους παίκτες της Τσέλσι, βλέπουμε φαβορί τον Ραχίμ Στέρλινγκ (Αγγλία) στο 2.75. Δεν αδικούμε τους μπουκ μιας και η Αγγλία έχει προϋποθέσεις να πάει μακριά στη διοργάνωση, ωστόσο ο Άγγλος εξτρέμ πραγματοποιεί άσχημη σεζόν και πριν το τουρνουά υπήρχαν σενάρια που ήθελαν τον Σάουθγκέιτ να μην τον συμπεριλαμβάνει στις κλήσεις του. Εν τέλει ο 27χρονος μπήκε στην αποστολή για το Κατάρ αλλά είναι πιθανό να μη βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Άγγλου τεχνικού.Στη δεύτερη θέση των αποδόσεων βρίσκουμε τον Κάι Χάβερτς (Γερμανία), ο οποίος έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Τσέλσι με το γκολ που σημείωσε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κατά τ’ άλλα οι εμφανίσεις του στους «μπλε» είναι αντιστρόφως ανάλογες του ποσού που ξόδεψε ο σύλλογος για να τον αποκτήσει από την Λεβερκούζεν. Ο Γερμανός επιθετικός αποδίδει πάντως καλύτερα με την Εθνική Γερμανίας, τα «πάντσερ» έχουν ελπίδες να προχωρήσουν μακριά στη διοργάνωση και μάλλον βρίσκεται δικαίως τόσο ψηλά στη λίστα (3.50).

Προχωρώντας πιο κάτω, βλέπουμε τους Μέισον Μάουντ (Αγγλία) και Χακίμ Ζίγιες (Μαρόκο) στην 3η θέση με 6.50. Ο πρώτος αγωνίζεται ως επιθετικός χαφ και είναι φάντασμα του εαυτού του στην φετινή Τσέλσι. Είναι ενδεικτικό ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν ο Σάουθγκέιτ να ξεκινήσει τον Μάντισον της Λέστερ στη θέση του. Από την άλλη, ο Ζίγιες επέστρεψε πρόσφατα στην Εθνική του Μαρόκου μετά την κόντρα που είχε με τον τέως ομοσπονδιακό τεχνικό Βαζίντ Χαλίχοτζιτς και είναι αυτός που θα πάρει τις περισσότερες προσπάθειες στην ομάδα. Παρόλα αυτά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο 29χρονος εξτρέμ είναι παραγκωνισμένος τη φετινή σεζόν στην Τσέλσι, έχοντας μόλις 148’ αγωνιστικά λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς και το γεγονός πως δύσκολα το Μαρόκο θα παίξει περισσότερα από τρία παιχνίδια στο τουρνουά σε όμιλο με Βέλγιο, Κροατία και Καναδά.

Η επιλογή που μοιάζει να έχει αξία βάσει απόδοσης είναι αυτή του Κρίστιαν Πούλισιτς (ΗΠΑ) στο 8.00. Ο Αμερικανός εξτρέμ είναι ο ηγέτης ομάδας, αποτελεί τον πρώτο εν ενεργεία σκόρερ της και αυτός που αναλαμβάνει τις εκτελέσεις πέναλτι. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε όμιλο με Αγγλία, Ουαλία και Ιράν και είναι το φαβορί για την 2η θέση που θα τους δώσει την πρόκριση. Ο 24χρονος έχει ανάγκη να πραγματοποιήσει ένα καλό τουρνουά, αφού δε βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Πότερ στην Τσέλσι και δεδομένα όλες οι επιθέσεις της ομάδας θα περνούν από τα πόδια του.

Κοιτώντας τις υπόλοιπες επιλογές, βλέπουμε τον Ματέο Κόβατσιτς (Κροατία) που δεν έχει το γκολ στο ρεπερτόριο του, το ίδιο και ο Ντένις Ζακαριά (Ελβετία), ενώ ο Κόνορ Γκάλαχερ (Αγγλία) δύσκολα θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά. Οι δύο τελευταίες επιλογές είναι οι αμυντικοί Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία) και Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Ισπανία) που μοιάζει απίθανο να σκοράρουν πάνω από ένα γκολ.

Εν ολίγοις, η μάχη πιστεύω θα κριθεί μεταξύ Κρίστιαν Πούλισιτς και Κάι Χάβερτζ. Ζυγίζοντας τη διαφορά στις αποδόσεις αλλά και το γεγονός ότι η γερμανική ομάδα έχει μεγαλύτερη πολυφωνία, θα επιλέξω τον «Captain America» που θα έχει περισσότερες πρωτοβουλέις στα παιχνίδια των ΗΠΑ.

Πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση – Τσέλσι: Κ. Πούλισιτς 8.00

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.